De Serre
Wo 5 okt 2022
Afgelopen

De Serre: help vogels de winter door met vogeltaartjes

ARhusDe Munt 8, 8800 Roeselare
Lessenreeks
Geschikt voor 7 tot 99 jaar

Info

De Serre is een maandelijkse creatieve workshop voor kinderen én (groot)ouders. Een broeikas waar kennisdelen en groei centraal staan en de collectie van ARhus tot leven komt. Een lokaal expert met groene vingers geeft uitleg en zet jou en je (klein)kind(eren) daarna op weg. Ben je klaar om samen met ons de wondere wereld van natuur en wetenschap te ontdekken? Op het einde van de workshop neem je telkens je eigen creatie mee naar huis.

Tijdens deze sessie leren we vogeltaartjes maken. Luxe vogelvoer waarmee je de vogels in jouw tuin de winter helpt te overbruggen.

In het kader van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid (van 1 tot 10 oktober) zeggen we ‘De boom in’ tegen zaken die ons mentaal welbevinden soms in de weg kunnen staan: torenhoge verwachtingen, altijd je best doen op school, niet durven toegeven dat het even niet gaat, stress, onzekerheid, … Schrijf het van je af tijdens onze workshop en hang de kaartjes (samen met jullie zelfgemaakte vogeltaartjes) op in een boom.

Wil je graag nog extra vogeltaartjes ophangen in je tuin? Ga dan eens langs in Therapeutisch Zorgpunt N (Gasthuisstraat 10, 8800 Roeselare; ingang Brugsesteenweg). Je kan er t.e.m. 10 oktober een extra vogeltaartje en ‘De boom in met…’ kaartje afhalen. Of vraag naar de bereidingswijze en ga thuis zelf aan de slag. 

i.s.m. Therapeutisch Zorgpunt N i.h.k.v. de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

 

Schrijf je nu ook al in voor de volgende sessies:

  • Wo 2/11: De Serre: een fruitige kook- en proefnamiddag
  • Wo 7/12: De Serre: duurzame eindejaarsversiering

Wanneer: woensdag 5 oktober van 14u tot 15u en van 15u tot 16u
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (workshopruimte op verdieping +2)
Doelgroep: vanaf 7 jaar en (groot)ouders
Toegangsprijs: gratis
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier
Eventueel ook aan de balies of via het tel. 051 69 18 00

Jonge gezinnen welkom! In ARhus De Munt is er een buggyparking op de tweede verdieping. Je vindt een verschoningstafel en borstvoedingsruimte op de 2de verdieping en in het ARhus Café. In het ARhus Café zijn babystoelen aanwezig.

Wanneer?

Evenement afgelopen
Afgelopen

Geschikt voor

Georganiseerd door

Prijzen en voordelen

BasistariefGratis

Lees meer in een artikel