De sekte van Saskia

Saskia de Coster raakte er een tijd geleden van overtuigd dat het matriarchaat de wereld kan redden. Verontwaardigd over de aanhoudende ongelijkheid tussen de seksen kroonde ze zichzelf in een opiniestuk in De Morgen (25 september 2020) tot leider van haar eigen vrouwensekte.

In de aanloop naar de voorstelling 'De sekte van Saskia' ging Behoud de Begeerte in gesprek met boeiende vrouwen die stuk voor stuk een onmisbare bijdrage leverden aan het eindresultaat. Onder andere Stella Bergsma, Lois Brochez, Martha Claeys, Anja Meulenbelt, Munganyende Hélène Christelle, Anne-Laure Vandeputte en Annelies Verbeke onderzochten in dialoog met Saskia De Coster wat feminisme vandaag betekent. 'De sekte van Saskia' is doordrongen van hun heldere inzichten en contrasterende meningen. De muziek wordt verzorgd door Tristan - een ontdekking waar u ons nog lang dankbaar voor zal zijn.

En zo werd 'De sekte van Saskia' zoveel meer dan een aanklacht alleen. Het werd een voorstelling die hulde probeerde te brengen aan alle vrouwen - niet in het minst aan het getalenteerde zootje ongeregeld dat 'De sekte van Saskia' waarmaakte.

Dit event wordt uitgezonden op Podium 19, een nieuw en gratis cultuurkanaal. Je kan op Podium 19 terecht voor virtuele voorstellingen, optredens en concerten uit de Vlaamse cultuurhuizen. Podium 19 is te zien op kanaal 19 van Proximus Pickx (kanaal 269 vanuit Brussel of Wallonië), kanaal 99 van Telenet TV, kanaal 20 van Orange TV en uitgesteld via VRT NU. Meer info op www.podium19.be.

Over deze uitzending

Wanneer?

tot

Waar kijken?

De live feed voor deze uitzending is niet meer beschikbaar.
U kunt deze uitzending herbekijken via ons herbekijk aanbod.