U bent hier:

De Repetitie, Histoire(s) du théâtre (I)

Wat is theater? Wat is de betekenis van emotie, présence, Geschiedenis op het toneel? Wat is tragiek – de echte – en wat houdt het komische genre in? Welke gebeurtenissen raken of kwetsen ons, maken ons kwaad en drijven ons artistiek engagement?
Met Histoire du Théâtre maakt regisseur Milo Rau, samen met acteurs Johan Leysen, Sara de Bosschere en Sébastien Foucault een reis door de geschiedenis van de oudste kunstvorm van de mensheid. Hij stelt daarbij zijn eigen obsessies en de fundamentele technieken van zijn ‘theater van het reële’ in vraag, zoals de onmogelijkheid om de werkelijkheid op het toneel na te spelen en te reconstrueren, zoals de manier waarop het theater illusies creëert en het publiek manipuleert, zoals het artistieke engagement. Met Histoire du Théâtre besluit Milo Rau de ‘Trilogie van de representatie’ die hij in 2016 begon met Five Easy Pieces (Kunstenfestivaldesarts Brussel / Sophiensæle Berlin / CAMPO Arts Centre 2016) en voortzette met De 120 dagen van Sodom (Schauspielhaus Zürich / Theater Hora 2017).

PRESS

De standard : 'Gruwelijke moord wordt theatraal meesterwerk’ (5 sterren) - “Geef Milo Rau een misdaadzaak en hij brouwt er beklijvend theater van. In 'La reprise' ensceneert hij de horrormoord op de Luikse homo Ihsane Jarfi als een moderne tragedie en een analyse over acteren tegelijk. Huiveringwekkend goed.”


ONTMOETING NA DE VOORSTELLING

Op 9/05 - 22:00, gratis toegang (FR, EN, NL), duur 1 uur. In samenwerking met Médor.
Moderators: Flora Herman & Saupique Laure

 

Info

Waar Théâtre National Wallonie-Bruxelles
Emile Jacqmainlaan 111
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 4 mei 2018 tot 10 mei 2018
Organisatie Théâtre National Wallonie-Bruxelles
Contact info@theatrenational.be
02-203.41.55
Links
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.