U bent hier:

De portretten van Van Eyck

Lezing of congres Kunst en kunsteducatie

'HET LAM GODS ALS GROEPSPORTRET'
Een voordracht door de heren Jos Henckens, historicus en José Raets, klinisch psycholoog,. Zij zijn beiden specialist in de kunst, de symboliek en veel andere aspecten van de Van Eycks.
Zij gaan het beroemde retabel bekijken als een gigantische verzameling portretten. Wie staat hier afgebeeld? Waarom? Zij onderzoeken de compositie van het kunstwerk. Mensen in vakjes. Waarom halen de van Eyck’s koppels uit elkaar? Waarom zetten ze mensen in een groep(je)?
Wat zegt het recent onderzoek? Van de achthoek van prof. Schmidt over het 'deugdenonderzoek' van prof. Praet tot het restauratieonderzoek van prof. Van Grevenstein. Wat met de mannetjes? En de onzichtbare man?
Vanuit de Maaseiker 'Van Eyck consensus' stellen we ook lastige vragen. Is het koor en orkest vrouwelijk? Staat het portret van Jan en Hubert op het paneel van de Rechtvaardige Rechters?
Als u met een frisse blik naar een van de beroemdste kunstwerken wilt kijken. Of als u wilt aanvoelen waarom Maaseik (ook) Van Eyckstad is ... Dan is deze lezing iets voor u! Er volgt binnenkort nog meer info. U kunt al inschrijven via patersangerskring@gmail.com

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar De Beurs Brasserie Restaurant Feestzalen
Markt 7
3680 Maaseik

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 16 januari 2020
Prijs
Basistarief: 5,00 €; Leden: 3,00 €
€ 5,0
Reservaties
Organisatie Van Eyckplatform Maaseik
Links