U bent hier:

DE PATRICK

In Tim Mielants’ langverwachte filmdebuut is de Patrick een simpele ziel en een getalenteerd houtbewerker. Hij leeft op de naturistencamping van zijn ouders, en vervult zijn rol als klusjesman van dienst. Tot zijn favoriete hamer plots nergens meer te bespeuren valt.
Zijn zoektocht brengt hem tot in de diepste krochten van de camping en langs een bonte verzameling badgasten. Wanneer zijn vader plots overlijdt, krijgt zijn speurtocht bovendien een existentieel kantje. Moet hij in zijn vaders voetstappen treden en de camping verder uitbaten of een volledig andere weg inslaan? Patrick kan alvast rekenen op ongevraagd advies van alle kanten, maar eigenlijk wil onze held zich maar met één ding bezighouden: het terugvinden van zijn favoriete stuk gereedschap.

Credits

REGIE: TIM MIELANTS; GENRE: DRAMA; MET: KEVIN JANSSENS, JEMAINE CLEMENT, HANNAH HOEKSTRA; 2019; BELGIË; 1U37; NEDERLANDS, ENGELS, FRANS EN DUITS GESPR. NL ONDERTIT.

Prijzen

Regisseur Tim Mielants heeft de Crystal Globe gewonnen voor Beste Regie op het gereputeerde Karlovy Vary International Film Festival in Tsjechië.

Op het Austin Fantastic Fest won de film de Next Wave Award voor Beste Regie en Beste Film.

Pers

“Veel origineler dan De Patrick vind je ze niet in Vlaanderen. Het regiedebuut van Tim Mielants is een heerlijk aparte adamskostuumfilm over rouw en de zin van het leven, vol visuele humor en Belgische tragiek.” (DE MORGEN)

“Deze eerste film laat een mens hopen dat Mielants vaker met eigen werk zal komen. Een eigen stem heeft hij al.” (DE STANDAARD)

“Gezien de sterke acteursregie en enkele buitengewone scènes, is de prijs in Karlovy Vary zonder meer verdiend.” (FILMMAGIE)

 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar De Roma
Turnhoutsebaan 286
2140 Borgerhout

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 15 januari 2020
Prijs
Basistarief: 5,00 €
€ 5,0
Reservaties
Organisatie De Roma
Links