U bent hier:

De Paarse Zetel met Maarten Doorman

Lezing of congres Zingeving, filosofie en religie

Griet Pauwels interviewt de Nederlandse filosoof en schrijver Maarten Doorman in de Gentse Bibliotheek aan het Zuid in het kader van de Paarse Zetellezingen.
Filosoof, dichter en essayist Maarten Doorman nam de Westerse drang naar originaliteit en authenticiteit op de korrel ('Rousseau en ik'), onderzocht de vooruitgangsidee in de kunst ('Steeds mooier') en schreef overzichtswerken als 'Filosofen van deze tijd'. In het fascinerende 'Denkers in de grond: een homerun langs 40 graven' doet hij luchtig en erudiet verslag van een rondreis langs graven van bekende filosofen.
Maarten Doorman, momenteel bijzonder hoogleraar Journalistieke Kritiek van Kunst en Cultuur aan de Universiteit Amsterdam, is ook dichter en publiceerde zopas met 'Je kunt bellen' een bundel waarin tablets, apps en smartphones een rol spelen. Hij maakte jarenlang deel uit van het vaste panel van het legendarische tv-programma ‘Zeeman met boeken’.
Meer info op www.maartendoorman.nl/

PRAKTISCH
Griet Pauwels interviewt Maarten Doorman op donderdagmiddag 28 november 2013 van 12.30 tot 13.15 uur in de Achilles Musschezaal van de Stedelijke Openbare Bibliotheek Zuid, Graaf van Vlaanderenplein 40, 9000 Gent.
De toegang is gratis en de deuren gaan dicht om 12.30 uur of zodra de zaal volzet is. Er is geen reservering mogelijk.

De Paarse Zetel
De Paarse Zetellezingen zijn gesprekken op het middaguur over cultuur, literatuur en geschiedenis. De paarse zetels behoorden toe aan Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck. Ze stonden in een van de salons van zijn kasteel Orlamonde in Nice. Nu nemen opnieuw schrijvers en cultuurfiguren plaats in (replica's van) de paarse zetels.

De voorbije Paarse Zetellezingen kunnen worden beluisterd worden op de website www.bibliotheekgent.podomatic.com.

Foto’s van vorige Paarse Zetellezingen staan op de website http://www.flickr.com/photos/bibliotheekgent.

Organisatie
Stedelijke Openbare Bibliotheek in samenwerking met vzw Passe-Vite.

Informatie
Stedelijke Openbare Bibliotheek, Dienst Communicatie, Graaf van Vlaanderenplein 40, 9000 Gent, tel. 09 266 70 00, fax 09 266 70 49, e-mail bibliotheek@gent.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Stedelijke Openbare Bibliotheek Gent
Graaf van Vlaanderenplein 40
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 28 november 2013
Prijs gratis
Organisatie Stedelijke Openbare Bibliotheek Gent