U bent hier:

De Nijl is in Caïro aangekomen

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

De Nijl is in Caïro aangekomen is een hilarische en diep menselijke commentaar op de filosofie, het theater en het leven naar teksten van Schopenhauer, Montaigne en Pascal. Grappig én pakkend.
Met de viering van 30 jaar Compagnie de KOE haalden Peter Van Eede en Willem de Wolf dit stuk, dat in 1998 in première ging, weer uit de kast. Twee broers, elkaars tegenpolen: de ene romantisch, de andere pragmatisch, praten de stilte vol in hun salon. Wat ze alvast wel gemeen hebben, zijn hun nierstenen. En een vrouw die hen heeft achtergelaten. Met de KOE kan het niet anders of de humor ontsnapt door kieren en gaten. Maar soms leiden woorden ook naar onbekende einders en geven tere stukjes mens zich haast onmerkbaar bloot. “Het is niet omdat het leven als dusdanig zinloos is en hoofdzakelijk uit lijden bestaat, dat het verboden zou zijn om het zo goed mogelijk door te brengen.” (Schopenhauer).

van en met: Peter Van den Eede, Willem de Wolf (tekst, herwerking, spel)

Info

Links
Waar theaterzaal de borre
Speelpleinstraat 10
3360 Bierbeek
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 26 november 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: € 17,00
€ 17,0
Organisatie CC De Borre
Trefwoorden theater, websitebierbeek