U bent hier:

De meeuw

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Eind 19de eeuw. Kostja wil vernieuwing brengen in het bestaande muffe theater en laat Nina, op wie hij hartstochtelijk verliefd is, zijn eigen toneelstuk opvoeren. Zijn moeder, de beroemde theaterdiva Arkadina, maakt hem na afloop compleet belachelijk bij haar aanhang. De jonge Kostja stuit op een muur van onbegrip, leugens, bedrog en vernederende minachting.
De meeuw is een stuk vol onvervulde verlangens en kapotgeslagen liefdes. Een stuk ook over het immense gevecht tussen traditie en vernieuwing, weerspiegeld in heftige scènes tussen de diva-moeder-actrice en haar idealistische zoon. Twee generaties in een verstikkende relatie, een tikkende tijdbom, omringd door een zootje landhuisbewoners die overlopen van egocentrisme en zelfverheerlijking.

Vanaf 1980 maakt Dirk Tanghe zijn opmars als regisseur in zowel het Vlaamse als het Nederlandse theater met eigentijdse regies van klassieke teksten. Zijn Romeo en Julia (1988) is een mijlpaal in de theatergeschiedenis en bovendien zeer geliefd bij jongeren. Dirk Tanghe regisseert voor HETPALEIS een hedendaagse bewerking van De meeuw van Tsjechov. HETPALEIS bouwt hiermee verder aan een stevig repertoire voor de huidige jongerengeneratie. Want elke generatie heeft recht op zijn klassiekers.

In de Grote zaal van HETPALEIS van 14.9 t/m 13.10.12

Naamactie
Iedereen die Michaël heet (naar acteur Michaël Pas), mag gratis naar de voorstelling

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar HETPALEIS
Theaterplein 1
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 14 september 2012 tot 13 oktober 2012
Leeftijd 16+
Prijs
€ 5 (-18 jarigen en studenten t/m 24 jaar op vertoon van hun studentenkaart) € 10 (+ 18 jarigen)
€ 5,0
Reservaties
Organisatie HETPALEIS
Links
Trefwoorden Boekenstad