U bent hier:

De Marcellini's - HETPALEIS

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Twee clowns werken al iets te lang samen. De barsten beginnen zichtbaar te worden. De Marcellini's toont de complexiteit van een langdurende vriendschap. Van een gemengd verleden. Het laat de kwetsbaarheid en tegelijk de emotionele kracht van de mens zien.
wederopvoering

Dimitri: Met zatte mensen die denken dat ze niet zo zat zijn als ze zijn, die denken dat ze nog altijd kunnen zeggen wat ze willen zeggen, daar kunt ge dus niet mee praten.
Bruno: Wat weet gij over zat zijn? Ge zijt nog nooit zat geweest. De enige keer dat gij alcool in uw lijf had, was toen dat ge tiramisu had gegeten. Er zijn gradaties. Gij denkt dat ge een pint drinkt en dan niks niet meer weet of wat?

Twee clowns werken al iets te lang samen. Ooit waren ze een bejubeld duo. De ene had wat de ander wou. De ander zei wat de ene bedoelde. De ene voerde uit waar de ander van droomde. De ander vermoedde wat de ene van plan was. Ze zouden graag solo gaan, maar ze hebben elkaar nodig om te overleven. De schmink zit vol barsten. De tenen worden even lang als de schoenen. De maskers vallen af. Wat overblijft, zijn onverwerkt verdriet en opgekropte frustratie.

De Marcellini’s toont de complexiteit van een langdurende vriendschap. Van een gemengd verleden. Het laat de kwetsbaarheid en tegelijk de emotionele kracht van de mens zien. Na een korte speelreeks in 2009, is deze voorstelling zowel in eigen huis als op reis opnieuw te zien.

“Want voeg bij dit intense spel enkele onverwachtse magische beelden (we verklappen ze liever niet) en je krijgt bijzonder straf en meeslepend theater.” Liv Laveyne in De Morgen (30.4.09)

“Leues spel tintelt van de verbeten strijd tussen Rico’s vinnige hoofd en zijn aftakelende lijf. Vanden Broecke fascineert als een hartveroverend acteur met een lichaam waar het ene moment de melancholie en het andere moment de kolder van afdruipt. En dat alles in een scènebeeld dat aanvoelt als een sepia herinnering aan de roemvolle dagen van weleer.” Els Van Steenberghe in Knack (13.5.09)


Naamactie
Iedereen die Bruno heet (naar acteur Bruno Vanden Broecke), mag gratis naar een voorstelling in HETPALEIS.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar HETPALEIS
Theaterplein 1
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 23 februari 2013 tot 14 maart 2013
Leeftijd 15+
Prijs
€ 5 (-18 jarigen en studenten t/m 24 jaar op vertoon van hun studentenkaart) € 10 (+ 18 jarigen)
€ 5,0
Reservaties
Organisatie HETPALEIS