U bent hier:

De Legoschuur van Destelbergen

+1 punt 10 jaar

Met Lego Mindstorms kan je verschillende robots in elkaar knutselen en programmeren zodat ze doen wat jij wil, hopelijk.
Een stapel Lego-bouwstenen liggen voor jullie klaar om dingen te bouwen. Lego-bouwplannen liggen te wachten, maar je kan ook je fantasie de vrije loop laten.

Het brein van de robot noemen we “de steen” en die kan je verbinden met motoren en sensoren. Met motoren kan je bewegen en met sensoren leer je voelen en kijken. Zo kan je bijvoorbeeld een robotauto maken die een lijn volgt of objecten ontwijkt.

Als dit de eerste keer is dat je Lego Mindstorms gebruikt, dan leggen wij je uit hoe je een Legorobot kan programmeren met een app op een tablet. Door blokken te verslepen en de waarden te ‘tunen’ kan je de motoren en de sensoren precies laten doen wat jij wil. Misschien lukt het niet onmiddellijk, maar experimenteer er maar op los!

Wanneer je je hiervoor inschrijft, kom je op een wachtlijst. We verwittigen je wanneer er een plaatsje vrijkomt of wanneer we extra dagen organiseren.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Villa Tuur
Axminsterhof 7
9070 Destelbergen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 20 januari 2018 tot 28 april 2018
Leeftijd 10+
Prijs
Basistarief: 3,00 €

€ 3,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 0,6

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Bibliotheek Destelbergen
Trefwoorden UiTPAS Gent, BIB9070, JEUGD9070
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over De Legoschuur van Destelbergen op UiTmetVlieg.be

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS