U bent hier:

DE KOE & LINEKE RIJXMAN - seks(e)(n)

+1 punt

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

In 1809 schrijft Goethe zijn Die Wahlverwandtschaften. Vier personages - het echtpaar Eduard en Charlotte, een vriend van Eduard, en Charlottes nichtje Ottilie - plant hij neer op een landgoed en hij observeert hun reacties. Volgen zij hun driften, hun passies, de zogenaamde natuurwetten?
Of zijn hun beslissingen rationeel, hebben ze een vrije wil? Een soort negentiende-eeuwse Temptation Island dus. Het einde was toen overigens al catastrofaal.
Nu beginnen de KOE en theatermaakster Lineke Rijxman van het Amsterdamse eigenzinnige theatergezelschap mugmetdegoudentand aan een nieuw experiment: samen schrijven ze een nieuwe Wahlverwandtschaften. Opnieuw twee vrouwen, twee mannen, een landgoed. Maar een onvergelijkbaar klimaat. In Goethes tijd was de natuur - en haar wetten - nog een ruimte zonder
mensen: wij waren afhankelijk van haar, maar zij niet van ons. Anno 2019 is de natuur door ons toedoen zo veranderd, in zekere zin zo met ons verbonden, dat zij schudt en beeft en lichtgeraakt is, en haar onvoorspelbaarheid kwijt is.
Hoe vergaat het de twee koppels in een tijd waarin we de natuur niet langer de schuld kunnen geven van alles waarvan we altijd dachten dat het nu eenmaal onze natuur was: onze driften, onze verlangens? Weer catastrofaal? Of catastrofaler?
van en met: Lineke Rijxman, Natali Broods, Willem de Wolf en Peter Van den Eede - gebaseerd op: Die Wahlverwandtschaften van J. W. Goethe - decor, licht en geluid: Bram De Vreese en Shane Van Laer - coproductie: de KOE en mugmetdegoudentand
foto: Koen Broos
Gratis inleiding om 19.30 uur.
www.dekoe.be
www.mugmetdegoudentand.nl

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar CC MAASMECHELEN
Koninginnelaan 42
3630 Maasmechelen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 16,00 €; Abo / Groep: 14,00 €; -26: 10,00 €

€ 16,0

Kansentarief voor UiTPAS Maasmechelen: € 3,2

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie CC Maasmechelen
Links

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS