U bent hier:

De Kleinste Steeple ‘Bouwt De Stad' - WKF19

Het familie-uitje bij uitstek tijdens de Waregemkoerse feesten zoekt dit jaar zijn inspiratie in De Stad. Sterker nog, tussen de vele voorstellingen van nationale en internationale gezelschappen uit het wereldje van circus, straattheater en geknutsel, kunnen alle kinderen ook meebouwen aan de stad van hun toekomst. Alle verenigingen en vrijwilligers slaan onder impuls van CC De Schakel de handen in elkaar en boetseren uit honderden kartonnen dozen een inventieve stad waar duurzaamheid, groei en een simpele glimlach centraal staan. En natuurlijk zullen ook de vele artiesten en medewerkers ruim de tijd nemen om hun stukje stad te creëren.

Zo demonstreren ze bij Compagnie Poc (Fr) hun 'steetperformance skills' op de tonen van een Bobby Mcferran klassieker, kruipen ze bij Courcirkoui (Fr) heel elegant de boom in en verzamelen onze vrienden van Las Bobinas waaghalzerij van over de hele wereld en zwieren het ons gebald in en een 30 minuten durend cabaret onze richting uit. Schrik niet wanneer je onderweg opgepeuzeld wordt door reuze grote duiven, sierlijk dansende opblaas poepen, twee gedesoriënteerde gondeliers, één van Piv Huvluv zijn vele vinylplaatjes, een Han Solo op kindermaat of het muzikale geweld van Ap&Diks. Bruisen zal die stad!
Picknicken in het park
De Kleinste Steeple start om 12.30u. met een picknickweide. Breng je boterhammetjes of eigenbereide lunch mee naar het park en wij zorgen voor een gezellig plaatsje, een bankje en een deuntje. Zo ben je er als eerste bij om één van de vele voorstellingen mee te pikken.

Deze artiesten bouwen mee
Naast tal van lokale jeugd- en jongeren verenigingen kunnen we dit jaar rekenen op heel wat top voorstellingen:

 Compagnie Poc (FR) – Bobby et moi
 Cie du Courcirkoui (FR) – Chemins …
 Las Bobinas is een woon-, cricuscreatie en –trainingsplaats in Zulte waar tijdens de zomermaanden tientallen internationale circus- en straatartiesten neerdalen. Exclusief voor De Kleinste Steeple stellen ze een 30 minuten durend circuscabaret samen dat doorheen het festival meermaals gespeeld wordt. Artiesten uit diverse uithoeken van de wereld in een kleurrijke mix van clownerie, acrobatie en een streepje magie.
 Compagnie De Danse Didier Théron (FR) – Gonfles/La Grande Phrase
 Circii – The Pigeons

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Park baron Casier
Stationstraat 34
8790 Waregem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Stad Waregem
Contact feestelijkheden@waregem.be
056 62 13 40
Links