U bent hier:

De Kleine Prins (8+) - Theater Malpertuis

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Na een noodlanding in de woestijn ontmoet een piloot een kleine jongen. De jongen vertelt honderduit over de planeet waar hij vandaan komt, de bloem waarmee hij samenwoont en het gevecht dat hij levert met de zaadjes van de apebroodboom.

De Kleine Prins is een klassieker die je zoals elk goed sprookje aan steeds weer nieuwe generaties kunt doorvertellen. Maar het is niet louter een kinderboek. Schrijver Antoine de Saint-Exupéry schreef het verhaal toen hij in een hotel in New York verbleef, een jaar voor zijn dood. Het heeft er alle schijn van dat hij toen behoorlijk aan de grond zat en dat schemert door in de schriftuur. Naar het einde toe sluipt er een toon binnen die even poëtisch als diepzinnig is. De dialogen die de prins voert met zowel de vos als de slang zijn doortrokken van weemoed en levenswijsheid.
Met Thomas Janssens maakte Piet Arfeuille in Malpertuis eerder het bejubelde Recht zal zijn wat ik zeg! (2012), waarin Janssens zich liet kennen als een uitstekend verteller.
Nikolas Lesateghe is mede-oprichter van het Brusselse kunstenaarscollectief K.A.K. (Koekelbergse Alliantie van Knutselaars) en resideerde in Malpertuis voor de Loopgravenoperette (2015).
Naomi van der Horst is jong, opkomend talent uit Nederland en schitterde vorig seizoen in de Malpertuis-productie Beginners.

Met: Thomas Janssens, Nikolas Lestaeghe, Naomi van der Horst
Productie: Theater Malpertuis
Tekst: Antoine de Saint-Exupéry
Concept: Piet Arfeuille
Productieleiding en vormgeving: Rik Teunis, Wim Loobuyck

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar CC De Kruisboog - Sint-Jorisplein 20
Sint-Jorisplein 20
3300 Tienen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 10,00 €; Kind: 8,00 €
€ 10,0
Reservaties
Organisatie CC De Kruisboog
Contact dekruisboog@tienen.be
016 805 696