U bent hier:

De kleine prehistorie

6 jaar

Lessenreeks Erfgoed

Op de ochtend van jullie bezoek maken we samen de keuze tussen een workshop met jagers-verzamelaars (activiteit in open lucht) of een klusworkshop in onze nieuwe neolithische landbouwershoeve (binnenactiviteit).
Met de jager-verzamelaars ga je op ontdekking in een wereld waar de natuur weer centraal staat en overleven de belangrijkste dagtaak is. Van dichtbij zie je hoe de prehistorische mensen zelf vuur maakten. Vervolgens zoeken we samen ons kostje samen en gaan we op jacht met pijl en boog. Nadien zetten we ons gezellig rond het kampvuur waar we verhaaltjes vertellen, muziek maken en sierraden aaneenrijgen.

Op een regenachtige dag zijn jullie welkom in de knusse woonstal van een familie uit de nieuwe steentijd, de periode waarin de mensen op één plek gingen wonen omdat ze voor hun eten niet langer moesten jagen. Eenmaal verzameld rond de haard toont het familiehoofd zijn huis, dat ook zijn werkplek is. Spelenderwijs werken we ons door alle klusjes die dag in dag uit geklaard moesten worden.

Duur: 1,5 à 2 uur
Maximum aantal deelnemers: 20
T.e.m. 20 personen: 2 gidsen

Vanaf 20 personen wordt de groep opgedeeld in 2. De tweede groep krijgt dan een aangepaste rondleiding mét gids in de tentoonstellingszalen over de prehistorie. Daarna wisselen de groepen om.

Gelieve tijdig te reserveren.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Archeocentrum Velzeke
Doolbosweg 2
9620 Velzeke-Ruddershove (Zottegem)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Dinsdag - vrijdag van9:00tot17:00
  • Zaterdag - zondag van13:00tot17:00
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 6+
Prijs
Basistarief: 7,00 €; >65j: 5,00 €; Kinderen en jongeren t.e.m. 18j, lerarenkaart, combiticket pam Ename en mensen met een beperking en begeleider: 0,00 €; Gids: 60,00 €; Gids (scholen, organisaties voor joneren): 30,00 €; Gezin: 10,00 €
€ 7,0
Reservaties
  • Bel naar 09 360 67 16
Organisatie Provincie Oost-Vlaanderen
Contact archeologievelzeke@oost-vlaanderen.be
Trefwoorden leven in de prehistorie, eerste landbouwers, jagers-verzamelaars, interactief, kleuters, bevestigd2020
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over De kleine prehistorie op UiTmetVlieg.be