U bent hier:

De klacht van de nimf

+1 punt

Concert Klassieke muziek

Engeland is meer dan Londen alleen. Eens je de grootstad verlaat, opent zich een wijds landschap dat glooit van de ene helling naar de andere. Heggen, hagen en stenen walletjes brengen lijnen aan en wilde bloemen zorgen voor kleur. Alles ligt erbij alsof de tijd heeft stilgestaan. Geen wonder dus dat zoveel Engelse componisten zijn bezweken voor de lokroep van deze idyllische schoonheid. Het leverde een intens en poëtisch repertoire op, en vooral: een muziek die echt anders klinkt dan die van het Europese vasteland. ‘Splendid isolation’ op zijn allerbest dus.
De musici van Oxalys zijn al meer dan 25 jaar experten in de uitvoering van de muziek uit de late 19e en vroege 20e eeuw. Met dit Engelse concert steken ze weer enkele nieuwe parels aan hun kroon. Stuk voor stuk brengen ze werken waarvan je je na de eerste beluistering al afvraagt waarom ze niet veel bekender zijn.

PROGRAMMA
Benjamin Britten: Six Metamorphoses after Ovid (selectie) / Ralph Vaughan Williams: On Wenlock Edge / Jonathan Dove: The End / Felix White: The Nymph's Complaint for the Death of her Fawn / Peter Warlock: The Curlew

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Leuven
Leuven
3000 Leuven

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 20,00 €

€ 20,0

Kansentarief voor UiTPAS Leuven: € 4,0

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Festival 2021
Contact info@festival2021.be
016 20 05 40
Links

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS