U bent hier:

De Groote Oorlog

Concert Klassieke muziek

De klassieke muziek die zal worden gebracht door het ensemble KlarinetConSept, onder leiding van Danny Van Biesen, voldoet aan de volgende 3 criteria :
- ze werd geschreven tijdens “De Groote Oorlog”
- ze heeft betrekking op “De Groote Oorlog”
- ze heeft een duidelijk verband met “België”
Verschillende sociale aspecten worden belicht in dit concert: de gruwel van een oorlog, de confrontatie met de dood, de sympathie voor koning Albert en zijn Belgisch leger, de genegenheid aan koningin Elisabeth, het lijden in ballingschap, het onrecht in het leger, het respect voor de onbekende soldaat, de collaboratie, de hoop op nooit meer oorlog, de onzin van een oorlog.

Niet alleen bekende componisten worden gebracht als Claude Debussy, Edward Elgar, Saint-Saëns. Ook bekende en minder bekende Belgische componisten komen aan bod als André Devaere, gesneuveld op 24 jarige leeftijd bij de aanvang van de oorlog, Eugène Ysaye, die naar Amerika is gevlucht en aldaar een werk schrijft genaamd “Exil!”, de Luikenaars Joseph Jongen en Lucien Mawet., die als eerbetoon voor de gevallen soldaten een treurlied schrijven. Vlaamse componisten van het lied als Jef Van Hoof en Emiel Hullebroeck, krijgen een plaats in het concert alsook een eigen werk van Danny Van Biesen “HOOP op nooit meer OORLOG”.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Sint-Jan-Evangelistkerk
Markt z/n
3080 Tervuren

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 29 september 2018
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Gemeentebestuur Tervuren
Contact vanbiesenbeke@telenet.be