U bent hier:

"De Gierzwaluw, tussen hemel en steen" (2de zondag in Zoniën)

De gierzwaluw  met foto

Gierzwaluwen zijn fascinerende trekvogels die al eeuwenlang naast ons leven maar die echter onbekend blijven. Hun toekomst wordt nu bedreigd.

 

Waar zijn hun nesten?

Waar gaan ze naartoe in de winter?

Wist je dat ze het grootste deel van hun leven in de lucht doorbrengen?

Na deze lezing zal je vaker omhoog kijken!

Met talrijke foto's en concrete voorbeelden verneem je tijdens deze lezing welke middelen in België, maar ook in andere landen, worden gebruikt om gierzwaluwen en andere stadsvogels te beschermen en hoe jij je bijdrage kunt leveren.

Martine Wauters, onze gastspreker, is bestuurslid bij Natuurpunt Brussel. Ze heeft een opleiding in milieuraadgeving, ornithologie en ethologie. De gierzwaluwen zijn haar passie. Ze verdiept zich al 9 jaar in deze bijzondere vogelsoort. Om mensen samen te brengen rond gierzwaluwen richtte zij een gierzwaluwwerkgroep op en werkt ze mee aan de gierzwaluwwerkgroep van Natuurpunt. Zij is ook de contactpersoon voor de gierzwaluwenwerkgroep voor het Brussels Gewest.  Om het nog globaler te maken zette ze de organisatie Gierzwaluwen Zonder Grenzen op poten. Deze heeft haar al op verschillende plaatsen in Europa gebracht en ook boeiende contacten rond de hele wereld verschaft. 

De lezing is van 11u tot 13u. Wil je de lezing bijwonen? Schrijf je dan in, de plaatsen zijn beperkt tot 30 personen.

De wandeling start om 14u00 vanaf het Bosmuseum. Hiervoor hoef je je niet in te schrijven. De begeleide wandeling met onze NGZ-gids heeft als thema "Zomers wandelen en genieten van het bos".

Zowel de lezing als de wandeling zijn gratis. 

Onder de middag is er gelegenheid om de eigen picknick in de refter van het Bosmuseum te nuttigen.


Info

Waar Bosmuseum Jan van Ruusbroec
Duboislaan 2
1560 Hoeilaart

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 14 juli 2019
Reservaties Inschrijven Inschrijven
Organisatie Bosmuseum Jan Van Ruusbroec (Zoniënwoud)
Contact vrijwilliger.groenendaal@gmail.com
0493 11 96 65
Links
Trefwoorden bos, erkend SCVW, Natuurpunt, natuurbeleving, vogels, natuurbeheer, natuur in de stad, bomen planten, anbwandelen, anbcentrum, Biotopen en habitats, Opleiding: Educatie, zonienwoud