U bent hier:

De erfenis van overgrootvader. Vind ik die terug?

+1 punt

Veel Vlamingen van nu hebben een eigen huis of appartement. Aangekocht of zelf gebouwd op een stuk bouwgrond. Zeker bij de landbouwers onder onze voorouders, was het bezit van een eigen hoeve met erf ook vroeger iets wat werd nagestreefd.
Hoe komen we te weten wanneer een bepaald stuk onroerend goed werd gekocht of wanneer het bezit van de ene generatie overging op een andere?
Met zijn voordracht met als titel “Kopen en erven van onroerend goed. Een zoektocht doorheen belastingarchieven” komt Pieter De Reu (wetenschappelijk medewerker aan de VUB en de UGent) ons meer vertellen over de archieven waarin dergelijke informatie terug te vinden is. We denken daarbij aan de archieven van de registratie- en hypotheekkantoren en van het kadaster, waar de overheid onder meer omwille van belastingen die informatie bewaarde. Hoe vinden we daarin onze weg en welke informatie is er beschikbaar.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar De Crypte
Erembodegem-Dorp
9320 Erembodegem (Aalst)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 5 december 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Familiekunde Vlaanderen - regio Aalst
Contact info@familiekunde-aalst.be
Trefwoorden UiTPAS Regio Aalst, Familiekunde Aalst, Familiekunde Vlaanderen, Familiekunde Vlaanderen - regio Aalst, FV Regio Aalst, stamboomonderzoek, familiegeschiedenis, Kopen en erven, erfgoed

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS