U bent hier:

De Droom van Philo

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Philo legt in 1920 de basis van de televisie, maar sterft later vol afgrijzen voor zijn creatie. Steven onthult, want eindelijk kan Van Herreweghe zijn passie voor televisie combineren met zijn eerste liefde: het theater.
In 1920 ploegt de 14-jarige boerenzoon Philo Farnsworth het patattenveld om, en hij krijgt een ingeving waardoor hij de basis legt voor de televisie. Hij gaat aan de slag en creëert zo een van de grootste uitvindingen van de 20e eeuw. In 2019 verschijnt Philo’s geest aan het bed van Steven Van Herreweghe. Hij vraagt hem wat er met zijn uitvinding gebeurd is. De volgende nacht zal hij terugkeren om het verhaal van de televisie te horen. 

In ‘De droom van Philo’ brengt ‘tv-zot’ Steven het bewogen verhaal van televisie, haar makers en haar kijkers. Hoe tv mensen heeft doen vliegen of hun leven compleet heeft verwoest. Het wordt een rollercoaster van verhalen en fragmenten waarin Van Herreweghe de strafste en meest onthutsende tv-gebeurtenissen wereldwijd tegen het licht houdt. Bereid je voor op zingende politieagenten, Britse naakte kindervrienden, Duitse Tiroler tongen en Japanse schoeneters. 

‘De droom van Philo’, een ontroerende, soms pakkende, maar vooral geestige en warme show waarin Steven Van Herreweghe zijn passie voor tv eindelijk combineert met zijn eerste liefde: het theater. Waarschuwing: kan sporen van musical bevatten. 

Info

Waar GC de Bosuil
Witherendreef 1
3090 Overijse
Wanneer
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: € 22,00; Voorverkoop: € 20,00; ABO-prijs (met code) 2019-2020: € 18,00; Abotarief: € 18,00
€ 22,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie de bosuil
Links

Taaliconen

Hier kan je heen als je vlot Nederlands spreekt en begrijpt. Meer info
Trefwoorden De droom van Philo, Steven Van Herreweghe, GC de Bosuil, vier taaliconen