U bent hier:

De Dikke van Pamel (voorstelling beeldverhaal)

Lezing of congres Erfgoed

GRATIS TOEGANG MAAR TICKET IS VERPLICHT
In 1985 was Francis Badts één van de ijverige deelnemers van het comité dat de legendarische herdenking van de Dikke van Pamel organiseerde. Die dorpsfiguur liet hem nooit meer los en een aantal jaar geleden besliste Francis een beeldverhaal te laten tekenen over de beroemde dorpsgenoot.
Na een korte selectie tijdens zijn zoektocht naar de geschikte tekenaar, kwam hij in contact met Julsdottir, een kunstenares die in de wereld van de illustratoren haar sporen reeds ruim had verdiend. Zij ging mee in het concept van Francis Badts. Walter Evenepoel zorgde toen voor het scenario.

Het resultaat is verbluffend: in adembenemend mooie prenten wordt een heel menselijk verhaal geschetst dat jong en minder jong zal aanspreken. Dit unieke beeldverhaal rolt van de persen bij Die Keure, een drukkerij die in de sector van de kunstboeken tot de absolute top behoort.

In samenwerking met Erfgoed Rausa wordt de publicatie voorgesteld in GC Het Koetshuis op 14 november om 20:00 uur. Met een inleiding door Pieter Timmermans, verhelderende interviews, mooie beeldprojecties en gezellige muziek van Arjaun, krijgt deze publicatie de feestelijke introductie die ze verdient.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar GC Het Koetshuis - Schouwburg
Kristus Koninglaan z/n
1760 Roosdaal

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie Erfgoedcel Rausa vzw
Trefwoorden KoetshuisLezing, RoosdaalHome, UitInMijnRegio