U bent hier:

De Blik van Bruegel: reconstructie van het landschap. Openluchttentoonstelling

Exact 450 jaar na zijn dood gaan hedendaagse kunstenaars en ontwerpers de uitdaging aan om met de blik van Bruegel naar het Dilbeekse landschap te kijken. Deze wereldberoemde schilder woonde in Brussel en kwam naar het Pajottenland om te schilderen. Een openluchttentoonstelling met 15 interventies van hedendaagse kunstenaars trekt van 7 april tot en met 31 oktober een spoor door het landschap. De wandeling loopt langs de glooiende heuvels en velden, waar telkens een van de kunstenaars een ingreep deed die het pittoreske uitzicht aanvult en verdiept.
Wie?
Guillaume Bijl, Josse De Pauw, Erik Dhont, Filip Dujardin, Futurefarmers (VS), Gijs Van Vaerenbergh, Landinzicht, OFFICE Kersten Geers David Van Severen, Bas Princen (NL), Rotor, Georges Rousse (FR), Bas Smets, Koen van den Broek en Lois Weinberger (AT).
Curator: Stefan Devoldere

Het wandelparcours vertrekt aan een gebouw dat nog door Bruegel geschilderd werd: de kerk van Sint-Anna-Pede, te zien op Bruegels ‘De parabel van de blinden’ en loopt langsheen de watermolen van Sint-Gertrudis-Pede, te zien op ‘De ekster op de galg’.

Beleef een mooie dag in de natuur, gecombineerd met een kunstenparcours met verrassende ontwerpen, gastvrijheid, lekker eten en recreatiemogelijkheden. Waar nodig is het parcours opgesplitst zodat het ook toegankelijk is voor kinderwagens en rolstoelgebruikers.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kerk Sint-Anna-Pede
Herdebeekstraat 176
1701 Itterbeek (Dilbeek)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Gemeente Dilbeek
Trefwoorden Vlaamse Meesters