U bent hier:

De bibliotheek ontvangt auteur Herlinde Leyssens

Lezing of congres Literatuur

Herlinde Leyssens is de auteur van 'Kongokorset', het unieke levensverhaal van Gabrielle Deman, de eerste blanke vrouw die te voet Kongo-Vrijstaat doorkruiste (1904-1907).
Herlinde Leyssens studeerde Taal- en Letterkunde in Leuven. Naast moeder van drie dochters was ze 25 jaar zelfstandig ondernemer. In het archief van het Afrikamuseum in Tervuren ontdekte ze een schat aan brieven, dagboeken en foto’s van ene Gabrielle Deman. Deze vondst werd het startschot van haar schrijverscarrière. In de zomer van 2018 debuteerde ze bij Uitgeverij Vrijdag met 'Kongokorset'. Inmiddels is haar roman aan de vijfde druk en meer dan vijfduizend exemplaren toe.

Deze auteurslezing handelt over het intrigerende leven van dit Belle Epoque-buitenbeentje. Zij was de dochter van de Brusselse boekhandelaar-uitgever Edmond Deman, die in het Brussel van 1900 opgroeide tussen de kunstenaarsvrienden van haar vader: Léon Spilliaert, oncle Maurice (Maeterlinck) en oncle Théo (Van Rysselberghe). Maar zij wilde wetenschapster en ontdekkingsreizigster worden. De historische achtergrond van ons koloniale verhaal blijft brandend actueel. Ook het unieke beeldmateriaal en de passionele tandem van Gabrielle en Herlinde, twee vrouwen die voluit voor hun dromen durven te gaan, maken je aanwezigheid absoluut de moeite waard.

Deze auteurslezing is een samenwerking tussen de leeskring van KVLV Zulte en Bibliotheek Zulte.
Bij voorkeur inschrijven via de bibliotheek.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Openbare Bibliotheek Zulte
Gaston Martensplein 9
9870 Zulte

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 5,00 €
€ 5,0
Reservaties
Organisatie Bibliotheek Zulte
Trefwoorden HomeZulteA

De museumpas, iets voor jou?

Met een museumpas bezoek je meer dan 150 Belgische musea zo vaak je wil.

Koop een museumpas