U bent hier:

De BD-landbouwcursus lezen en toepassen - Start reeks

Cursus of workshop Milieu en natuur

De biodynamische landbouw heeft niet alleen een herstellende kracht voor ecosystemen maar ook voor onszelf. Het doorgronden ervan biedt namelijk een persoonlijke ontwikkelingsweg. Het helpt je verbinden met alles wat leeft en je deel te weten van het grotere geheel. Het is wel een spannende ontwikkelingsweg. De status quo dat alles meetbaar, weegbaar en aantoonbaar is, moet je durven loslaten. In plaats daarvan leer je vertrouwen op je eigen boerenverstand, intuïtie en zintuigen.
De basis voor de biodynamische landbouw werd gelegd toen Rudolf Steiner in 1924 voor boeren lezingen gaf over antroposofische, geesteswetenschappelijke gezichtspunten voor de landbouw. Deze landbouwcursus was zowel diep spiritueel als heel praktisch.

Met de acht voordrachten van “de landbouwcursus” reikte Rudolf Steiner de verontruste boeren van zijn tijd nieuwe inzichten aan. Hoe de boer zelf de beste onderzoeker van zijn bedrijf is, hoe de plantengroei beter begrepen kan worden door de hele kosmos erbij te betrekken, waarom de bemesting vooral om het verzorgen van het leven in de bodem gaat, en nog veel meer.
De landbouwcursus is nog steeds toepasbaar, en ook in de 21ste eeuw brandend actueel.

Net als vorig jaar willen de BD-vereniging, Kraaybeekerhof en Landwijzer ook deze winter de bron van inspiratie die de Landbouwcursus nog steeds is, opnieuw ontsluiten, op diverse plaatsen in Nederland en Vlaanderen.

In Vlaanderen gaat de cursus door op Boerderij De Kollebloem.
De deelnemers lezen telkens vooraf de voordracht die aan de beurt is, op de bijeenkomst bespreken we die samen.

Koen Dhoore geeft daarbij als docent toelichting over de achtergronden en het bredere kader, Antoine De Paepe vertelt over zijn ervaringen als boer.

De avonden gaan door op 13/11 – 27/11 – 11/12/2018 – 08/01 – 22/01 –19/02 – 05/03 – 12/03/2019 telkens van 19u00 tot 22u00.

Deelnameprijs:
* 100 euro
* beroepsleden BD-Vereniging betalen 80 euro

Meer info en inschrijving: https://www.landwijzer.be/agenda/de-bd-landbouwcursus-lezen-en-toepassen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar De Kollebloem
De Kollebloem - Doornstraat 30
9550 Sint-Lievens-Esse (Herzele)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 13 november 2018
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 100,00 €; beroepsleden BD-Vereniging: 80,00 €
€ 100,0
Links