U bent hier:

Dark Uncles - Klaas Rommelaere

+1 punt

Tentoonstelling Installatiekunst

A man without history or a people that forgot its past will have no choice but to disappear...
Dit citaat van de bekroonde Japanse regisseur Hayao Miyazaki loopt als een rode draad doorheen de allereerste solo-show van de jonge Belgische kunstenaar Klaas Rommelaere (°1986).

Rommelaere graaft in ‘Dark Uncles’ naar de wortels van zijn verleden. Hij spoort zijn eigen geschiedenis op en brengt ze met naald en draad tot leven. Rommelaere borduurt van ’s ochtends tot ’s avonds. En samen met vrijwilligers (de zogenaamde ‘madammen’) werkte hij aan een stoet die een ode is aan alle mensen die voor hem belangrijk zijn. Een totaalinstallatie met levensgrote poppen en vlaggen, naast een laan met geborduurde totems en een reeks wandtapijten.

Rommelaere studeerde in 2013 af als modestudent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent en liep stage bij Henrik Vibskov en Raf Simons. Toch koos hij al snel voor de beeldende kunsten, maar wel met traditionele ambachten. Zijn beeldtaal is zowel geworteld in het alledaagse van zijn leven als in de popcultuur: citaten uit films of animaties worden vermengd met interpersoonlijke observaties en ervaringen.

Rommelaere is in vele opzichten een opmerkelijke kunstenaar. Hij gebruikt traditionele ambachten die kunde en tijd vergen en combineert ze met een open, innovatieve en creatieve blik. Hij past in dat opzicht perfect bij een museum als Texture, dat zich profileert als een open huis op het snijpunt van erfgoed, ambacht en innovatie. Rommelaere gebruikt ook vlas voor de poppen, de borduurwerken en de totempalen, waardoor de link met het museum nog prominenter is.

Wie het werk van Klaas Rommelaere wil bezichtigen, kan van 3 oktober tot 31 januari 2021 terecht in Texture Kortrijk.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar TEXTURE - Museum over Leie en Vlas
Noordstraat 28
8500 Kortrijk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 3 oktober 2020 tot 31 januari 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 6,00 €; Kortingstarief: 4,00 €; museumPASSmusées: 0,00 €; Kinderen -12: 0,00 €; museumpassmusées: 0,00 €

€ 6,0

Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: € 1,2

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie TEXTURE - Museum over Leie en Vlas
Contact texture@kortrijk.be
+32 56 27 74 70
Trefwoorden museumpassmusees museumpas, Uitgaan, borduren, Textielkunst, museumpassmusees, Museumpas, Bevestigd2020, OpnieuwOpen

Heb je al een museumpas?

Met een museumpas bezoek je deze expo gratis of met een fikse korting.

Ontdek 'm hier

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS