U bent hier:

dans namiddagen van t'Pajottenboeketje

Sportactiviteit Fitness, gymnastiek, dans en vechtsport

Elke maandag oefennamiddag lijndansen / gemeenschapsdansen van 14:00 tot 17. 00 uur , elke vrijdag oefennamiddag enkel lijndansen . 14:00 tot 16.30 uur .Dansen is goed voor de beweging het geheugen en vooral het sociaal kontakt , kom gerust een kijkje nemen . altijd welkom .
Dat de conditie van senioren, zowel qua uithouding, kracht als lenigheid, niet altijd even goed is, verbaast weinig mensen. Een zeer spijtige zaak want door dit gebrek aan fysieke conditie verhoogt men de kans op verschillende ziekten en aandoeningen zoals hartinfarcten, suikerziekte, overgewicht, rugklachten, … Mensen met een slechte conditie zijn ook minder goed te been en dat kan dan weer de oorzaak zijn van valpartijen met een grote kans op ernstige breuken.
Uit een onderzoek blijkt dat de conditie effectief aftakelt met de leeftijd, maar vooral dat deze aftakeling het gevolg is van te weinig beweging. Door voldoende beweging kan men de conditie op een behoorlijk hoog peil houden, m.a.w. mensen ouder dan 50 die voldoende bewegen en lichamelijk actief zijn, kunnen een betere conditie hebben dan mensen die enkele tientallen jaren jonger zijn, maar die nauwelijks fysiek actief zijn

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Sporthal De Hernekouter
Hernekouter 1
1540 Herne

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
Contact okra210432.herne@gmail.com
02/396 22 03, 0479 82 89 55
Links