U bent hier:

Daguitstap naar het middeleeuwse Utrecht en Kasteel De Haar: het grootste kasteel van Nederland

Vrijdag 12 juli 2019: Daguitstap naar het middeleeuwse Utrecht en Kasteel De Haar: het grootste kasteel van Nederland.
Vertrek 6u45 stadhuis Blankenberge,(*) Via Westerschelde tunnel naar Utrecht. Koffiestop onderweg. In het Utrechtse dorpje Haarzuilens bezoeken we het wondermooie kasteel DE HAAR. Achter elk detail van het kasteel schuilt wel een heel verhaal over andere tijden, andere culturen, andere figuren. Baron Etienne van Zuylen van Nijevelt erft in 1890 het zwaar vervallen domein De Haar. Samen met de rijke barones Hélène de Rothschild engageert hij meesterarchitect Pierre Cuypers die dan al beroemd is met het Rijksmuseum en het centraal station in Amsterdam op zijn naam. Rondleiding : ‘Rijk aan Verhalen’, met gids. Op het ‘Stalplein’ is er een horeca uitbating: ‘Het Koetshuis’ met koffie –en luncharrangementen. Je kunt je picknick ook meebrengen en gebruik maken van de picknickweide in het park. Hierna bezoeken wij het charmante Utrecht en maken er een rondvaart op de grachten. We geven nog wat ‘vrije’ tijd om deze gezellige stad te bezoeken met zijn prachtige historische architectuur, maar ook leuke musea, winkels en horeca. Terug in Blankenberge rond 21u. Prijs: leden € 69, niet-leden € 79; kinderen t/m. 12 jaar korting € 5. Inbegrepen: autocar, fooi chauffeur, gids voor de ganse dag , koffiestop (heenreis), ingang kasteel met gegidste rondleiding, rondvaart in Utrecht, verzekering. Niet inbegrepen de middaglunch. (*) opstappen eventueel Kerk Uitkerke, Brugge bushalte Blauwe Toren B-park, en Zelzate. Per e-mail: Eric De Wasch dewasch.eric@scarlet.be (tel. 050 41 46 36) vóór 15 juni 2019 (en voor zover er nog plaatsen beschikbaar zijn) met naam en adres, opstapplaats, (geboortedatum van de kinderen) en telefoon. Zo mogelijk ook een gsm-nummer (de gsm die je meeneemt). Na bevestiging: overschrijven op rekening BE34 4779 1109 3890 van Gezinsbond VZW, Gewest Oostkust ‘Vrije Tijd’, met vermelding van het aantal personen, naam en voornaam, datum én bestemming.

Info

Waar Bushalte Stadhuis Blankenberge
J.F. Kennedyplein
8370 Blankenberge

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 12 juli 2019
Prijs
Prijs: leden € 69, niet-leden € 79; kinderen t/m. 12 jaar korting € 5.Inbegrepen: autocar, fooi chauffeur, gids voor de ganse dag , koffiestop (heenreis), ingang kasteel met gegidste rondleiding, rondvaart in Utrecht, verzekering. Niet inbegrepen de middaglunch.
€ 69,0
Reservaties
Organisatie Gezinsbond Blankenberge
Trefwoorden erkend SCVW, ook voor kinderen, gezinsbond
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Daguitstap naar het middeleeuwse Utrecht en Kasteel De Haar: het grootste kasteel van Nederland op UiTmetVlieg.be