U bent hier:

Daguitstap naar Gent

Georganiseerd door het Davidsfonds Putte-Grens.
We verkennen deze historische stad op een andere manier. In de voormiddag maken we een culturele wandeling door het historische centrum van Gent met als rode/gele draad het bier. We ontdekken zo de geschiedenis en de minder bekende hoekjes van Gent. Daaruit blijkt hoe alomtegenwoordig en belangrijk bier vroeger was. Het is GEEN kroegentocht, maar we stoppen wel onderweg voor een proevertje (al dan niet bier).
In de namiddag maken we kennis met 2 verborgen pareltjes uit de 18de eeuw in
de Veldstraat, namelijk de stadpaleizen Hotel d'Hane Steenhuizen met zijn rijk gedecoreerde salons en de hemelse balzaal, en het huis Van der Haeghen met o.a. een uniek Chinees salon dat wereldbekend is.
Afspraak om 8u30 voor het vertrek aan de Moretuslei, Stabroek-Putte met autobus. Bij aankomst in Gent even tijd voor koffie of thee, waarna de gids ons opwacht voor de stadswandeling. Na de lunch in een Gents restaurant volgt een rondleiding in de stadspaleizen. Afsluiting bij Alice met koffie/thee en gebak. Vertrek uit Gent om 17u30.
De deelname aan deze daguitstap kost 60€ per persoon (50€ voor leden van het Davidsfonds), alles inbegrepen behalve drank bij de lunch.
Als u interesse hebt voor deze activiteit, gelieve dan voor 6 juni 2019 per mail in te schrijven dfputtegrens@hotmail.be of telefonisch 03/6640169 en het bedrag voor de deelname met vermelding van de naam en het aantal deelnemers te storten op BE79 7509 3205 0833 (BIC AXABBE22) van Davidsfonds Putte-Grens.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Moretuslei
Moretuslei
2940 Stabroek

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 60,00 €; leden: 50,00 €
€ 60,0
Organisatie Davidsfonds Putte-Grens
Contact dfputtegrens@hotmail.be
03/6640169
Trefwoorden 2940 Stabroek