U bent hier:

Dagreis naar Diest

Begeleide uitstap of rondleiding Meerdere kunstvormen

Programma:
- Aankomst in Schaffen, één van de 5 deelgemeenten van Diest. Het heeft een bewogen geschiedenis achter de rug vanwege het militair vliegveld dat een belangrijke rol speelde tijdens Wereldoorlog I en II. Nu geniet het vliegveld vooral bekendheid door het opleidingscentrum voor parachutisten. Tijdens het bezoek aan het trainingscentrum krijg je meer uitleg over de voorbereiding van de ‘eerste sprong’, een zicht op het drogen, het vouwen en het herstellen van de valschermen, het gebruik van de heliumballon en de verschillende soorten droppings.
- Middagmaal: Hagelandse vissoep, haasje van het zwijn met rode wijnsaus, warme groentjes en gratintaartje , Hagelands seizoendessert en koffie.
- Op de Grote Markt prijkt de statige Sint-Sulpitiuskerk, een gotische kerk die vanaf 1321 werd gebouwd naar een ontwerp van de Franse bouwmeester Pierre de Savoye, naar model van de Franse Gotische kathedralen. In het hoogkoor bevindt zich het Museum voor Religieuze kunst met het graf van Filips Willem van Oranje, Heer van Diest en oudste zoon van Willem de Zwijger.
- Wandeling door de oude stadskern van Diest. Bezoek aan het begijnhof: één van de oudste, grootste, mooiste en best bewaarde begijnhoven van de Lage Landen. Dit ‘stadje in de stad’ pronkt sinds 1998 op de befaamde UNESCO-lijst van het werelderfgoed en behoort tot de wereldtop van monumenten.
- Vrij bezoek aan Diest,
- Broodmaaltijd met kaas, ham en Diestse vleessla , stuk taart en koffie of thee…
De 65 euro omvat de reis , de maaltijden en de gidsen . Inschrijven is verplicht .
Je kan op de bus stappen op de markt van SKW centrum , de watertoren , het frituur aan het station , de bushalte van de Hogevelden .
IEDEREEN KAN MEE !!!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Markt, Sint-Katelijne-Waver
Markt
2860 Sint-Katelijne-Waver

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 28 mei 2019
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 65,00 €
€ 65,0
Reservaties
Organisatie Femma Sint-Katelijne-Waver