U bent hier:

Dag van de Landbouw (Libert-Monard)

Oorspronkelijk was dit een gemengd bedrijf met akkerbouw en veeteelt. In 1990 is er overgeschakeld van naar akkerbouw en fruitteelt en nam Dominique het bedrijf geleidelijk aan over. In 2004 stapte Véronique mee in het bedrijf en werd er geïnvesteerd in een loods met ULO-koelcellen en een sorteerruimte. Ondertussen zijn er nog twee loodsen met extra koelruimtes bijgekomen. Het areaal werd verder uitgebreid door akkerbouwland om te vormen tot plantages en door aankoop van nieuwe percelen. Het areaal bestaat op dit moment uit 28% appels, 70% peren en 2% zoete kersen. Op het akkerbouwbedrijf worden tarwe, suikerbieten, maïs, erwten en bonen geteeld.
Wat valt er die dag te beleven?
Je krijgt een blik achter de schermen van een modern land- en tuinbouwbedrijf. Je maakt kennis met de sortering van appels en peren via het waterbad. Doorlopend kan je er iets eten en drinken. Er wordt natuurlijk ook fruit verkocht en je kan er appelsap proeven.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Dominique en Véronique Libert-Monard
Gelindenstraat 75
3870 Mechelen-Bovelingen (Heers)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 17 september 2017
Organisatie Boerenbond en Landelijke Gilden
Links
Trefwoorden ook voor kinderen
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Dag van de Landbouw (Libert-Monard) op UiTmetVlieg.be