U bent hier:

Dag van de landbouw : Familie Trybou

Groenten telen, sorteren en verpakken
De familie Trybou startte haar activiteiten op het tuinbouwbedrijf in 1982. Vandaag wordt Tryvan uitgebaat door Bart Trybou en Evelien. L&K wordt uitgebaat door Luc Trybou en Kathleen en Sam Trybou. Ze telen er vollegrondsgroenten en zijn gespecialiseerd in spruitkool, bloemkool en courgette. Er wordt zowel voor de industrie geteeld, als voor de verse markt. In 2013 werd de nieuwe firma Trypol Pack opgericht, voor het verpakken van de spruitkool in flowpacks of netjes voor de supermarkten. Vanaf maart/april starten de eerste voorbereidingen op het veld. Het planten van spruiten begint in april, courgetten in mei en de bloemkolen volgen in juli. Vanaf juni start de eerste oogst (courgettes). Het seizoen loopt op z’n einde in februari/maart, met het oogsten van spruitjes.

Wat valt er die dag te beleven?

Je komt alles te weten over de teelt, het sorteren en verpakken van de vollegrondsgroenten. De verpakkingsmachine en nieuwe lasersorteerder zijn de moeite om te zien. Je kennis wordt getest tijdens een wedstrijd. Voor de winnaars zijn er mooie prijzen. Er zal ook kinderanimatie zijn. Op het einde van de rondleiding is er een mogelijkheid om iets te drinken en te eten.

Tussen de drie bedrijven in de buurt wordt een fietsroute uitgestippeld.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Familie Trybou
7e Geniestraat 40
8650 Houthulst

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 17 september 2017
Organisatie Boerenbond en Landelijke Gilden
Trefwoorden ook voor kinderen
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Dag van de landbouw : Familie Trybou op UiTmetVlieg.be