U bent hier:

DAG VAN DE DANS 2018 | KUDURO, VOGUE & DANCEHALL

KIKI 11:00
SARA JORDENÖ, TWIGGY PUCCI GARCON
US/SE 2016 | 95' | ENGELS ONDERTITELD
Kiki werpt een complexe blik op het dagelijkse leven van de LGBTQ ‘youth-of-color’ in New York, de Kiki-gemeenschap. Deze nieuwe generatie van Ballroomjongeren leven bij het motto “Not About Us Without Us”. Met haar verfrissende blik op deze levensverhalen blaast Sara Jordenö nieuw leven in de representatie van deze gemarginaliseerde gemeenschap die vecht voor zichtbaarheid en echte
politieke inspraak.

GEVOLGD DOOR Q&A

I LOVE KUDURO 14:00
MÁRIO PATROCÍNIO
AO/PT 2013 | 95' | ENGELS ONDERTITELD

‘Kuduro’ (letterlijk “hard ass”) is een urban culturele beweging ontstaan in Angola tijdens de laatste jaren van de Burgeroorlog. De muziek is een mengeling van House, Techno en traditionele Angolese ritmes. De film volgt enkele grote namen in de kuduro scène in Angola zoals Bruno de Castro, Sebém, Nagrelha, Hochi Fu, Namayer, Tchobari, Titica, Francis Boy en Cabo Snoop; en geeft een idee van de impact van deze beweging als levensstijl in Luanda en ver erbuiten.

GEVOLGD DOOR Q&A

BACK TO BASICS 16:30
JESSICA AK
FR 2018 | 45' | ENGELS ONDERTITELD

Met Back to basics neemt Jessica AK ons mee naar het hart van Jamaica om er de bruisende Sound System feestjes te ontdekken. De vele clichés die de rijkdom van deze cultuur verbergen worden al snel weerlegt in de interviews met belangrijke actoren zoals Boysie Roses, Johanna Enough, Sanjay Ramamand of Nicky Trice. Er wordt dieper ingegaan op de levens van de dansers en de obstakels die ze tegenkomen bij het verspreiden van hun kunst.

GEVOLGD DOOR Q&A + SHOWCASE

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Cinema Zuid
Waalsekaai 47
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 28 april 2018
Prijs
Basistarief: 5,00 €; -26 jaar, +60 jaar, werkzoekenden, lerarenkaart Klasse, vrienden M HKA: 3,00 €
€ 5,0
Reservaties
Organisatie Cinema Zuid
Links
Trefwoorden extra@cinemazuid, Dag van de Dans