U bent hier:

Dag van de Academies Mechelen

Dag van het Kunstonderwijs Mechelen
Zaterdag 15 februari 2020 van 10u tot 17u
Zaterdag 15 februari zetten alle Vlaamse academies hun deuren wagenwijd open om de “Dag van de Academies” te vieren. Ook de Academie, de Beiaardschool en het Conservatorium van Mechelen doen mee en nodigen je van harte uit op deze feestelijk dag.

Van 10u tot 17u kan je de hele dag in het Cultuurcentrum, het Conservatorium en de Academie terecht voor allerhande workshops, een instrumentenmarkt, theatervoorstellingen, concerten en nog veel meer. Ook de kamerbeiaard wordt voor deze gelegenheid opgesteld in het Cultuurcentrum en zal haar klokken laten weerklinken samen met onze allerkleinste leerlingen uit het muziekatelier en het koor van het Conservatorium.

Om 11u reikt Schepen Björn Siffer de 'Talentprijs Ernest Albert voor Beeldhouwkunst’ uit aan een verdienstelijk leerling van de Academie.

Bij de leerkrachten en secretariaten kan je terecht voor alle informatie over het ruime studieaanbod. Ben je toe aan een pauze, ga dan langs voor een hapje en een drankje in de cafetaria en de cava & oesterbar.

Het Conservatorium maakt er een heus feestweekend van met een “Jazznight met Otomachine” in de schouwburg op 13 februari en de dansvoorstelling “Burton Meets Beethoven” in het Theatrium op 15 en 16 februari.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Cultuurcentrum Mechelen
Minderbroedersgang 5
2800 Mechelen

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 15 februari 2020
Organisatie Stad Mechelen
Trefwoorden kunstonderwijs, beiaardschool Mechelen, Stedelijk Conservatorium Mechelen, Academie Mechelen, stad mechelen, cultuurenmarkten