U bent hier:

Dag Oude Muziek 2012: Venezia - Festa di Musica e Moda

Festival Erfgoed

Naar goede gewoonte staat ook in 2012 Dag Oude Muziek in het teken van een bepaalde muzikale topic. Deze editie ligt de focus op Venetië als een broeihaard van muziek en kunst. Deze prachtige stad speelt al van in de middeleeuwen een belangrijke rol in de ontwikkeling van het muziekleven. Bovendien was er toen al een unieke wisselwerking van muzikale producties van noord naar zuid en van oost naar west.
Met figuren als Ciconia, Willaert, Gabrieli en Monteverdi zitten we al dadelijk bij topproducties die Venetië internationale roem gaven. Naast het leven aan het hof en in de kerk, bloeiden ook opera en het volkse muziekleven volop.

Wie Venetië zegt, denkt niet enkel aan muziek. Ook voor haar mode staat de stad gekend. Het thema mode wordt dan ook als een rode draad doorheen de hele dag geweven. Met de Venetiaanse mode als vertrekpunt, doen we een opstap naar een hedendaagse vertaling hiervan. Dag Oude Muziek wordt een soort van prelude op de modetentoonstelling die de week nadien in Alden Biesen opent. Pieter Coene, de curator van deze tentoonstelling geeft bovendien een modieuze toets aan de muzikale evenementen en tovert de historische site van de landcommanderij om tot een Venetië van het noorden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Landcommanderij Alden Biesen
Kasteelstraat 6
3740 Bilzen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 1 juli 2012
Prijs
Voor 5 euro krijgt u toegang tot het domein met alle openluchtconcerten en randactiviteiten.De binnenconcerten zijn betalend. Vanaf 10 euro kan u een binnenconcert bijwonen. Op het bestelformulier vindt u alle prijzen terug.Aan de ingang kan u voor 3 euro het programmaboek kopen met meer uitleg bij de concerten.
€ 5,0
Organisatie Musica vzw
Contact info@musica.be
011 610 510
Links
Trefwoorden Toerisme