U bent hier:

Dag 3: Tankman | Il Brigata

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

In de nacht van 3 op 4 juni 1989 bestormde het Chinese leger het Tiananmenplein, het Plein van de Heilige Vrede, waar al zeven weken studenten protesteerden voor meer democratie. Dit resulteerde in een bloederige confrontatie in de straten van Beijing. Het leger zette tanks in om de betogers uit de weg te ruimen. Verslaggevers schatten dat er ongeveer 1.000 doden vielen. 10.000 betogers werden gearresteerd.
Tank Man is de bijnaam van een niet-geïdentificeerde Chinese man die een colonne tanks tegenhield toen deze het Tiananmenplein wilde verlaten. Het beeld van fotograaf Charlie Cole wordt in China niet getolereerd. Sterker nog, alle mogelijke verwijzingen naar de protesten worden gecensureerd. Het liefst van al zouden de autoriteiten de gebeurtenis uit het collectieve geheugen wissen. Een vergelijking tussen de protesten van ’89 en nu is snel getrokken.

il Brigata herinnert, staat stil, verstilt en bouwt haar eigen tank. Dag 3: Tankman is een onderzoek naar de werking van stilte als politieke kracht aan de hand van één van de bekendste beelden uit de 20e eeuw. Wanneer is zwijgen een daad van dissidentie en wanneer zijn wij onvrijwillig medeplichtig aan censuur?

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Monty Kultuurfaktorij
Montignystraat 3-5
2018 Antwerpen 18

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 25 november 2020 tot 26 november 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 12,00 €; +65 / werkzoekenden / andervalide: 10,00 €; -26: 8,00 €; -18: 6,00 €
€ 12,0
Reservaties
Organisatie Monty Kultuurfaktorij
Trefwoorden jongerentip

BILL.be selecteert voor 16- tot 26-jarigen wat ze niet mogen missen. Tips, video's en wedstrijden!