U bent hier:

Cursussen Mode en creatie Kortrijk

Lessenreeks Mode

Je eigen mode maken is leuk en inspirerend. Door stoffen, accessoires en patronen te combineren, ontwikkel je een eigen stijl en unieke kleding die nergens te koop is. De mooiste mode maak je immers zelf!
Geen idee hoe je eraan begint? Start dan in een cursus Basis naaien. Als je de basis al beheerst, dan kan je je inschrijven in een vervolgmodule, bv. Blouse/jurk of Rok/pantalon. Meer ervaren kleermakers kunnen hun creativiteit kwijt in tailleur/ tweestuks, Regenkleding, Jassen en mantels, Feestkleding … Je kan kiezen uit een veelheid aan patronen.
Wie zelf patronen op eigen maat wil leren tekenen, kan terecht in onze lessen Patroontekenen, zowel voor beginners als voor gevorderden. Afhankelijk van het niveau (basis of gevorderden)
leer je patronen opstellen van een rok, corsage, broek, jas …
Op basis van je basispatroon ontwikkel je een pasmodel en realiseer je uiteindelijk je ontwerp.

NIEUW Feestkleding
Samen met je leerkracht bespreek je het juiste kledingstuk voor je feestelijke gebeurtenis. Afhankelijk van je model- en stofkeuze leer je werken met kant, parels en delicate stoffen. Er wordt aandacht besteed aan naadafwerkingen voor doorzichtige stoffen en aan specifieke afwerkingstechnieken.

NIEUW Lingerie
Maak verleidelijke lingerie voor dag en nacht: slips, bh's, boxershorts, topjes, en kimono's helemaal op maat. Je leert werken met kant en delicate stoffen en we besteden speciale aandacht aan naadafwerkingen en afwerkingstechnieken
voor lingerie.

NIEUW Sportswear
Sportkleding wordt steeds populairder. Het verschil tussen casual kleding en sportkleding wordt kleiner. In deze module gaan we dieper in op het verwerken van diverse soorten tricot voor sportkleding op maat. Je leert o.a. werken met de coverlock en met de ScanNCut om leuke figuren aan te brengen op je zelfgemaakte T-shirt en/of training.

NIEUW Naaien@home
Werk je in een ploegensysteem of vind je het moeilijk om wekelijks naar de les te komen? Dan is Naaien@home een goede keuze. Je volgt de ene helft van de lessen op school en de andere helft van de lessen thuis via internet.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar CVO Scala - Campus Techniek & Design
Graaf Karel de Goedelaan 7
8500 Kortrijk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 1 september 2020 tot 1 oktober 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 180,00 €
€ 180,0
Organisatie CVO Scala
Trefwoorden CVO Scala, Kortrijk, mode, kledij, kleding, accessoires, patroontekenen, afstandsonderwijs, lingerie