U bent hier:

Cursussen Informatica Zwevezele

Lessen Informatica zijn er op alle niveaus, van de absolute basis tot professioneel gebruik.
De cursus Computer voor beginners start letterlijk met het aanzetten van je pc. Je verwerft er heel wat basiscomputervaardigheden. Hierna ben je klaar voor modules zoals Word en Internet. In de cursus Office 2019 leer je met het pakket Word stap voor stap alle technieken om een tekst professioneel op te maken. Daarna maak je kennis met de andere Officepakketten Excel, PowerPoint en Access.

Je tablet en smartphone zullen geen geheimen meer voor je hebben na het volgen van de cursussen Werken met tablet en smartphone of Werken met iPad en iPhone.

We bieden verschillende modules Digitale fotografie aan met aansluitende practica en vervolgcursussen. Wie zijn foto’s op eenvoudige wijze wil leren bewerken, kiest voor Fotobewerking met GIMP. Wil je uitgebreider foto’s bewerken en fotocollages maken, volg dan een cursus (Adobe) Photoshop. Met Adobe Lightroom leer je je foto’s efficiënt beheren en optimaliseren en met (Adobe) InDesign kan je op een professionele manier een eigen brochure, affiche of handboek ontwerpen en publiceren.
Je kan bij ons ook het besturingssysteem Windows 10 beter leren kennen en in de lessen Hardware leer je uit welke onderdelen je pc bestaat en wat je zelf kan veranderen aan de configuratie van je pc.

Nieuw dit cursusjaar zijn de modules 3D-Printen & Ontwerpen, Aan de slag met de Raspberry Pi en Reclame maken op het internet - Sociale media voor bedrijven en organisaties.

We bieden je een hele reeks ICT-opleidingen aan waarmee je vlot een eindcertificaat kan behalen:
• Programmeur (Brugge);
• IT-assistent (Brugge);
• ICT-technicus (Torhout);
• ICT & administratie voor TKO (Oostende);
• Cisco (Oostende);
• DTP (Kortrijk);
• PHP/Laravel web developer met MySQL/MariaDB (Oostende);
• Raspberry Pi/ESP32 programmeren met Python/MicroPython voor IOT-projecten (Oostende);
• JavaScript developer met Electron (Oostende);
• WordPress Themes;
• Plugin/Widget developer (Oostende).

De modules uit deze opleidingen kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden. Alle opleidingen leiden tot een eindcertificaat.

NIEUW Girls who code
De vraag van de arbeidsmarkt naar goed geschoolde informatici en digitale experts is op dit ogenblik veel groter dan het aanbod. Toch zien we dat meisjes in het secundair onderwijs niet vaak voor ICT kiezen.
Met deze laagdrempelige 'girls only' cursus leren we je je eerste stappen zetten in programmeren, ook indien je in de dagschool niet koos voor een wiskundige richting. We leren je robots aansturen, ontwerpen maken … Heb je interesse, mail naar emmy.leleu@cvoscala.be.

NIEUW Programmeren voor beginners en robots aansturen
In deze cursus ontwerp je je eigen robot en stuur je hem aan met je eerste programmeerskills.

NIEUW Afstandsonderwijs
Het coronavirus (COVID-19) heeft het onderwijs hertekend. Afstandsonderwijs is vanaf nu een must en een uitdaging voor leerkrachten en voor ouders die hun kinderen willen ondersteunen.
In deze cursus leer je hoe je een online cursus organiseert. We bekijken niet enkel de leermiddelen, maar ook hoe je het didactisch en agogisch aanpakt, hoe je leerlingen motiveert en welke brainteasers je voorhanden hebt. Naast kant-en-klare tools krijg je ook inzicht in hoe je eigen creativiteit een meerwaarde betekent bij het online lesgeven. De leerling wil vooral de leerkracht van de reële klas in de virtuele klas terugvinden.

NIEUW Escape room maken In deze korte cursus leer je hoe je zelf een escape room kan maken.

CVO Scala verzorgt nascholingen op maat voor jouw school of bedrijf. Contacteer emmy.leleu@cvoscala.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar CVO Scala - Het Damberd
Marktplein 11
8750 Zwevezele (Wingene)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 1 september 2020 tot 1 oktober 2020
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 60,00 €
€ 60,0
Organisatie CVO Scala
Trefwoorden CVO Scala, basis computerles, Office 2019, tablet en smartphone, iPad en iPhone, digitale fotografie, fotobewerking, Gimp, Adobe, windows 10, sociale media, programmeren, afstandsonderwijs, robots programmeren, escape room