U bent hier:

Cursussen Informatica Brugge (Sint-Andries)

Lessen Informatica zijn er op alle niveaus, van de absolute basis tot professioneel gebruik.
De cursus Computer voor beginners start letterlijk met het aanzetten van je pc. Je verwerft er heel wat basiscomputervaardigheden. Hierna ben je klaar voor modules zoals Word en Internet. In de cursus Office 2019 leer je met het pakket Word stap voor stap alle technieken om een tekst professioneel op te maken. Daarna maak je kennis met de andere Officepakketten Excel, PowerPoint en Access.
Met onze cursussen Efficiënt telewerken en Online vergaderen en presenteren en je helemaal mee met de nieuwe manier van (thuis)werken.
Je tablet en smartphone zullen geen geheimen meer voor je hebben na het volgen van de cursussen Werken met tablet en smartphone of Werken met iPad en iPhone.

We bieden verschillende modules Digitale fotografie aan met aansluitende practica en vervolgcursussen. Wie zijn foto’s op eenvoudige wijze wil leren bewerken, kiest voor Fotobewerking met GIMP. Wil je uitgebreider foto’s bewerken en fotocollages maken, volg dan een cursus (Adobe) Photoshop. Met Adobe Lightroom leer je je foto’s efficiënt beheren en optimaliseren en met (Adobe) InDesign kan je op een professionele manier een eigen brochure, affiche of handboek ontwerpen en publiceren.

Om je eigen programma’s te schrijven, bieden we je de programmeertaal C# aan of je kan ook leren werken in het microcontrollerplatform Arduino.
Je kan bij ons ook websites leren bouwen met WordPress, het besturingssysteem Windows beter leren kennen of met een Mac computer leren werken. Voor wie een eigen netwerk wil bouwen, zijn er lessen Cisco Certified Network Associate (CCNA). In de lessen Hardware leer je uit welke onderdelen je pc bestaat en wat je zelf kan veranderen aan de configuratie van je pc.

We bieden je een hele reeks ICT-opleidingen aan waarmee je vlot een eindcertificaat kan behalen:
• Programmeur (Brugge);
• IT-assistent (Brugge);
• ICT-technicus (Torhout);
• ICT & administratie voor TKO (Oostende);
• Cisco (Oostende);
• DTP (Kortrijk);
• PHP/Laravel web developer met MySQL/MariaDB (Oostende);
• Raspberry Pi/ESP32 programmeren met Python/ MicroPython voor IOT-projecten (Oostende);
• JavaScript developer met Electron (Oostende);
• WordPress Themes;
• Plugin/Widget developer (Oostende).
De modules uit deze opleidingen kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden. Alle opleidingen leiden tot een eindcertificaat.

NIEUW Girls who code
De vraag van de arbeidsmarkt naar goed geschoolde informatici en digitale experts is op dit ogenblik veel groter dan het aanbod. Toch zien we dat meisjes in het secundair onderwijs niet vaak voor ICT kiezen. Met deze laagdrempelige 'girls only' cursus leren we je je eerste stappen zetten in programmeren, ook indien je in de dagschool niet koos voor een wiskundige richting. We leren je robots aansturen, ontwerpen maken … Heb je interesse, mail naar emmy.leleu@cvoscala.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar CVO Scala Brugge (Sint-Andries)
Manitobalaan 48
8200 Sint-Andries (Brugge)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 1 september 2020 tot 1 oktober 2020
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 60,00 €
€ 60,0
Organisatie CVO Scala
Trefwoorden volwassenen onderwijs, CVO Scala, informatica, basis computerles, Word, Internet, Office 2019, Officepakket, excel, powerpoint, Access, tablet, smartphone, iPad, iphone, digitale fotografie, Gimp, fotobewerking, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, adobe lightroom, Adobe Photoshop, programmeren, Wordpress, Hardware, Brugge, Sint-Andries