U bent hier:

Cursussen Fotografie Kortrijk

Lessenreeks Fotografie

Leer technisch en inhoudelijk sterke foto’s maken in onze professionele opleiding Fotograaf.
In de module Foto A beginnen we van nul en bouwen we stapsgewijs de basiskennis op die nodig is om een geslaagde foto te maken. We maken je niet alleen wegwijs in de verschillende programma's, maar we leren je ook werken met ISO, diafragma, sluitertijd, witbalans, licht, compositie …
In de module Foto B gaan we nog een stapje verder en gaan we dieper in op belichtingstechnieken voor specifieke onderwerpen. We zien ook hoe je een opzetflits op tal van manieren kan inzetten voor een betere of meer boeiende verlichting.
Tijdens de module Fotoanalyse staan experiment en ontdekking centraal. We overlopen samen de verschillende stromingen uit de fotogeschiedenis en zoeken een eigen beeldstijl. In de verwerkingsmodules (Verwerking A en Verwerking B) leer je met behulp van Adobe Lightroom en Photoshop je foto’s beheren, verwerken en printklaar maken. De computer wordt hier gezien als nieuwe donkere kamer.
Ten slotte kan je je specialiseren in meerdere thema’s. Mens en Mens vervolg focussen op portretfotografie. We gaan aan de slag in een professionele studio én op locatie. In de module Materie 1 objectfotografie staat het fotograferen van objecten centraal en verken je de studio. Je leert er een beeld opbouwen, licht en schaduw beheersen, geslaagde composities maken en de juiste keuzes maken om een gewenst resultaat te verkrijgen.
In de module Materie 2 projecten fotograferen combineren we opname en beeldverwerking in vier uiteenlopende projecten: een digitale collodiumfoto, stereofotografie, surrealistische architectuur en een lightpainting compositie.
In het voorjaar trekken we naar buiten, de natuur of de stad in. De module Ruimte Natuurfotografie omvat alles wat met landschaps-, macro en dierenfotografie te maken heeft. Naast de fauna en flora heeft ook de mens zijn invloed op het landschap. In de module Ruimte Architectuurfotografie leer je steden en architecturale gebouwen fotograferen. Het spel van licht, lijnen en vormen, maar ook de architectuur staan hierbij centraal. In de module Actie Reportagefotografie leer je omgaan met de verschillende uitdagingen van de reportagefotografie. Hier staat de mens in zijn omgeving centraal. Hoe leg je een gebeurtenis vast met je camera? Hoe maak je een geslaagde en interessante opname van een snelle actie? Dit gaat van het betere commerciële werk tot het geëngageerde, sociale werk.
Heb je alle themamodules gevolgd? Dan ben je klaar voor je Portfolio, het kroonstuk van de opleiding Fotograaf. Met hulp van je lesgever en je medecursisten creëer je een persoonlijk werk dat je op het einde van deze module tijdens een tentoonstelling voorstelt aan het grote publiek.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Centrum Depauw
Sint-Amandsplein 15
8500 Kortrijk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 4 januari 2021 tot 22 februari 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 16+
Prijs
Basistarief: 120,00 €
€ 120,0
Organisatie CVO Scala
Trefwoorden CVO Scala, Kortrijk, cursus, opleiding, fotograaf, fotografie, fotoanalyse