U bent hier:

Cursus wilde bijen

Wil jij iets meer doen voor onze wilde bijen en/of ze beter (her)kennen ?

Dat kan…..
Dit najaar richten we een (wilde) bijencursus in. Je krijgt een overzicht van de verschillende groepen en van de planten die voor hen belangrijk zijn. Je leert ook wat je kan doen om ze te helpen.
Onze regio is rijk aan heel wat soorten wilde bijen. Sommigen hebben het wat moeilijk. We kunnen ze nochtans vrij makkelijk helpen, ook in onze tuinen. Misschien zoemt er in je tuin af en iets en wil je de beestjes kunnen determineren? Dankzij deze cursus kan dit lukken.


Wat houdt de cursus in ?
We beginnen met een stukje theorie : in de eerste 2 delen geven we je een overzicht van de  verschillende groepen wilde bijen in onze regio en hoe je ze kan herkennen. Je maakt ook kennis met hun gedrag, hun waardplanten en hun behuizing.
Alles wordt verduidelijkt met beeldmateriaal uit onze eigen regio (Kanaalbermen Bellem, Ganzeveld, Gulke Putten, Drongengoed, Miseriebocht, enz …) . Er nl. is al veel inventarisatewerk gebeurd in onze regio. Wist je bvb. dat er in groot-Aalter al meer dan 110 soorten wilde bijen gespot zijn, waaronder
enkele erg zeldzame ? Of dat we in Bellem één van de rijkste zandbijengebieden hebben?


Daarna krijg je de kans om je kennis in het veld uit te proberen. Daarvoor gaan we in het voorjaar op stap om de beestjes te zoeken en te herkennen. Het juiste tijdstp hangt af van de weersomstandigheden en de plantenbloei. Wist je trouwens dat de eerste wilde bijen soms al in februari beginnen te vliegen?


Info

Waar Villa Snoeck
Stationsstraat 69
9880 Aalter

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
  • tot
Reservaties Inschrijven Inschrijven
Organisatie Natuurpunt Aalter
Contact martens_koen@skynet.be
+32476760516
Links
Trefwoorden erkend SCVW, Natuurpunt, Insecten en ongewervelden