U bent hier:

Cursus Tarot

Cursus of workshop Zingeving, filosofie en religie

Hoe kan je met de kaarten zien:

- Hoe het gaat met iemands persoonlijke ontwikkeling?
- Hoe een bepaald probleem is ontstaan en kan opgelost geraken?
- Welke gevolgen een bepaalde keuze met zich zal meebrengen?
- Hoe 2 mensen in een relatie zich tot elkaar verhouden?
- Wat de inhoud van een droom betekende?
- Welk je karma is?
- …

Elke kaart bevat een schat aan informatie. Afhankelijk van het onderwerp of de gestelde vraag, is er telkens een specifieke betekenis te lezen. De veelheid aan symbolen, dieren, kleuren, numerologie … worden stuk voor stuk uitgelegd. We bekijken alle kaarten van de tarot inhoudelijk:

Grote Arcana (de levenslessen)
Kleine Arcana (de omstandigheden waarin je deze levenslessen kan beleven)
Bekers
Staven
Zwaarden
Pentakels
Hofkaarten (het gedrag, de manier van omgaan met omstandigheden en levenslessen)

Het is belangrijk om over deze eeuwenoude kennis te beschikken, en het te kunnen toepassen op het hedendaagse leven. Daarna is het nodig om die theoretische kennis ook weer te durven loslaten en de kaartlegging vanuit je intuïtie waar te nemen. De combinatie van deze twee, maakt je klaar om kwalitatieve interpretaties te maken.

Tevens besteden we aandacht aan heel wat legpatronen die je kan gebruiken, in functie van het onderwerp en de informatie die je wil bekomen. Je beschikt dan reeds over de kennis van elke kaart. Het aandachtspunt wordt nu om de verschillende combinaties van kaarten te leren interpreteren.

Het belangrijkste is oefenen, doen, aan de slag gaan. We doen dit door de kaarten te lezen voor mekaar, met feedback en ondersteuning. Je krijgt telkens ook tips en opdrachten mee om je de kaarten, jouw kaarten, eigen te maken.

Er zijn nog andere mogelijkheden om met de kaarten te werken dan de klassieke kaartleggingen. Hoe kan je met een groep mensen (bv in de vriendenkring, teambuilding, …) tot diepere feedback en inzichten komen met behulp van de tarot?

We gebruiken in deze cursus de Rider Waite tarot. De symboliek van deze tarot komt in vele andere decks terug, waardoor je na de cursus ook met al de variaties op de Rider Waite zal kunnen werken met genoeg diepgang.

Inschrijven
5 opeenvolgende lessen van 2,5u: telkens van 19.00 tot 21.30 uur op zondagavond. Deze tijdstippen of dagen kunnen in onderling overleg met de deelnemers gewijzigd worden; geef het zeker aan als dit net niet past voor je.
•Deze cursusdata vormen een reeks, telkens op een zondagavond: Les 1 op 21 juli 2019, Les 2 op 4 augustus 2019, Les 3 op 1 september 2019, Les 4 op 15 september 2019, Les 5 op 29 september 2019.
•Het tarief is € 180. Deelname is pas verzekerd na overschrijving op IBAN: BE65 7340 2314 3296.
•Inbegrepen naast de lessenreeks: uitgebreid cursusboek (kleurendruk van 200 pagina’s met zeer gedetailleerde uitleg per kaart, en een ruim portfolio aan diverse legpatronen), drank, koekjes en certificaat.
•Je persoonlijk Tarot-deck dien je zelf te voorzien, omdat dit jouw eigen kaarten dienen te zijn. Zoek in de winkel naar de gewone Rider Waite (niet de universal Rider Waite en dergelijke want daar worden andere kleuren op gebruikt). In geval van twijfel kan je me steeds contacteren
•Kosteloos annuleren kan tot uiterlijk een week vooraf, nadien wordt het lesgeld aangerekend.
•Je kan telefonisch inschrijven op 0496/51.58.11 of via www.reiki-centrum.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Reiki Centrum
Sint-Hubertusstraat 47
3300 Oplinter (Tienen)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 180,00 €
€ 180,0
Reservaties
Organisatie Reiki Centrum