U bent hier:

Cursus Ruimtevaart

Cursus of workshop Wetenschap

Tijdens een serie van 5 lessen worden een aantal basisprincipes en technieken uit de ruimtevaart toegelicht, als kader dient een beknopte ruimtevaartgeschiedenis vanaf de eerste raketten tot enkele hedendaagse en toekomstige projecten.
Deze cursus is geschikt voor iedereen die in het middelbaar onderwijs enige basis van wetenschappen heeft geleerd. Ook gemotiveerde jongeren die nog aan hun middelbare opleiding bezig zijn zullen zeker kunnen meevolgen.

Uw Polderster-lesgever is sinds vele jaren actief bezig met de geschiedenis en de actualiteit van de ruimtevaart en had de voorbije jaren het voorrecht 10 astronauten persoonlijk te ontmoeten, waaronder mensen die gevlogen hebben met de Russische Sojoez, de Space Shuttle, alsook met de Chinese Shenzhou en zelfs een Apollo-maanwandelaar.

De cursus zal deels worden gestoffeerd met eigen beeldmateriaal van Polderster-medewerkers, onder meer genomen tijdens bezoeken aan Cape Canaveral, Rusland, China, de basis Woomera in Australië enz.

Deelnemen kost 35 euro, inclusief een beknopte syllabus én – exclusief bij Sterrenwacht De Polderster! – een met eigen middelen in de sterrenwacht vervaardigde maankaart dewelke speciaal voor De Polderster, recent door Apollo 16-astronaut Charlie Duke persoonlijk werd ondertekend !!

Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar sterrenwacht@depolderster.be en het storten van de deelnamekosten met vermelding 'cursus' op ons
rekeningnummer BE39 8900 8411 7219.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Sterrenwacht De Polderster
Kapelledreef 2
9960 Assenede

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 17 november 2018 tot 15 december 2018
Prijs
Basistarief: 35,00 €
€ 35,0
Reservaties
Organisatie De Polderster
Links