U bent hier:

Cursus Oud schrift leren lezen en begrijpen

+1 punt

Cursus of workshop Erfgoed

Omwille van de coronamaatregelen werd de cursus van mei-juni opgesplitst en wordt een nieuwe reeks lessen georganiseerd in september-oktober. Er zijn nog een paar plaatsen vrij.
Wie bij onderzoek naar zijn familiegeschiedenis of bij lokaal historisch onderzoek oude, handgeschreven teksten in de archieven onder ogen krijgt, ziet daar een geschrift dat afwijkt van ons gebruikelijke hedendaags handschrift.
Er is geen reden om dan de moed te laten zakken en het onderzoek te staken. Oud schrift lezen kan je leren. Het vraagt wel wat geduld en veel oefening maar met wat hulp om de kenmerken en eigenaardigheden van de oude handschriften te leren onderscheiden, is het best haalbaar. En eens je kan lezen wat er staat volgt het begrijpen van de inhoud.
Deze cursus is bedoeld voor de beginnende onderzoekers die met oud schrift geconfronteerd worden en zelf aan de slag willen met de archiefbronnen en er zo veel mogelijk uit willen halen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar De Crypte
Erembodegem-Dorp
9320 Erembodegem (Aalst)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
  • tot
  • tot
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 25,00 €

€ 25,0

Kansentarief voor UiTPAS Dender: € 1,5

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Familiekunde Vlaanderen - regio Aalst
Trefwoorden FV Regio Aalst, Familiekunde Aalst, Familiekunde Vlaanderen, Familiekunde Vlaanderen - regio Aalst, FV Aalst

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS