U bent hier:

Cursus Natuurverkenner Schoten

Cursus of workshop Milieu en natuur

De cursus Natuurverkenner is een interactieve en wervelende instapcursus voor natuurliefhebbers. In 5 unieke 'lessen' en evenveel excursies laten onze vrijwilligers al hun enthousiasme op je los. We dompelen je onder in de wondere wereld van onze wilde dieren en planten en gaan op reis langs de natuurgebieden in Schoten en omstreken. Laat deze boeiende kennismaking niet aan je neus voorbij gaan en nodig geïnteresseerde buren, vrienden en familie mee uit.
Van maart tot mei nemen onze vrijwilligers van Natuurpunt Schoten je mee op sleeptouw. Tijdens de lessen kom je alles te weten over de landschappen in onze regio en de verschillende biotopen en natuurgebieden die daarin zijn ingebed. We nemen je mee in een boeiend verhaal over tientallen jaren natuurbeheer en leggen uit waarom we in onze streken zo actief aan natuurbeheer doen. Graag informeren we je ook over de werking van Natuurpunt Antwerpen Noord in Schoten. Tijdens de excursies tonen we je de mooiste plekjes van de gemeente Schoten, waaronder ’t Asbroek en het Wijtschot (5 mei).
Theorielessen:
Les 1: Landschapslezen: woensdag 13 maart
Les 2: Biotopen heide en bos: woensdag 20 maart
Les 3: Biotopen poelen en sloten, graslanden: woensdag 27 maart
Les 4: Natuurbeheer: woensdag 3 april
Les 5: Natuurpunt als vrijwilligersorganisatie: woensdag 24 april
De theorielessen zullen steeds plaatsvinden van 19.30 u tot 22 u in het Wijklokaal Schijnpark, Schijnparklaan 1, Schoten.
Praktijklessen
Zondagen 24 maart, 31 maart, 7 april, 28 april en 5 mei. De eerste vier excursies zullen starten om 9.30 u maar de exacte locatie ligt nog niet vast. De excursie op zondag 5 mei zal plaatsvinden in het Wijtschot en starten om 7 u. Meer details zullen tijdens de cursus besproken worden.
De deelnameprijs voor deze cursus bedraagt 60 euro voor Natuurpuntleden en 87 euro voor niet-leden, waardoor je gelijktijdig lid wordt. Meer info en inschrijven (voor 15 februari) voor de cursus kan je via het Natuur.huis, e-mail: antwerpennoord@natuurpunt.be. Graag naam, adres, telefoonnummer en lidnummer van Natuurpunt in je mail vermelden.
Na inschrijving krijg je van ons een bevestiging met de betalingsgegevens.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Gemeentelijk ontspanningslokaal
Schijnparklaan 1
2900 Schoten

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 13 maart 2019 tot 5 mei 2019
Prijs
Basistarief: 60,00 €; niet leden inclusief lidgeld 1 jaar: 87,00 €
€ 60,0
Reservaties
  • Bel naar 03/5415825
Organisatie Natuurpunt Schoten
Contact antwerpennoord@natuurpunt.be
Links
Trefwoorden natuuurpunt, cursus, Verkenner, Schoten