U bent hier:

Cursus: Natuurgids Lanaken - Volzet

Door de huidige coronamaatregelen wordt het aantal deelnemers aan deze cursus beperkt. Indien de maatregelen versoepeld worden, zal het inschrijvingsaantal aangepast worden wanneer de zaalcapaciteit dit toelaat

Als de maatregelen opnieuw verscherpt zouden worden, kijken we naar alternatieven zoals online lessen of binnenlessen wijzigen naar excursies. 

Meer info over de richtlijnen die we momenteel hanteren vind je op www.natuurpunt.be/corona  


LEER BIJ, BELEEF DE NATUUR EN INSPIREER!

De natuur zit vol verhalen, klaar om verteld te worden. Ben je benieuwd naar wat er allemaal leeft bij jou in de buurt? En wil je ook anderen warm maken voor de natuur? Dan heb je alles in huis om een geweldige natuurgids te worden. 

INHOUD

In de cursus Natuurgids werk je rond een brede waaier aan thema’s. Je ontdekt hoe dieren, planten en landschappen samenleven en je krijgt een stevige basis rond ecologie en natuurbeheer. Tijdens de methodieklessen leer je hoe je een boeiende wandeling uitstippelt en groepen gidst. Daarnaast ga je regelmatig op excursie met ervaren gidsen en bezoek je natuurgebieden in de buurt.

De cursus bestaat uit 30 activiteiten, waarvan ongeveer de helft natuurexcursies zijn. De activiteiten worden gespreid over een jaar zodat je de natuur in ieder seizoen leert kennen. Na je eindopdracht ontvang je het getuigschrift van Natuurgids. Met dit getuigschrift kan je later een gidsenbadge van Natuurpunt CVN behalen, na het aantonen van praktijkervaring en gespecialiseerde didactische of inhoudelijke bijscholing. Meer informatie hierover ontvang je tijdens de cursus.

De cursus Natuurgids is intensief en vereist een zeker niveau van engagement, maar je wordt beloond met een verrijkende nieuwe hobby en kennis voor het leven.

PRAKTISCH

Zowel de theorie- als de praktijklessen vinden plaats op zaterdagvoormiddag van 09u00 tot 12u00. Er zijn 2 daguitstappen voorzien naar Voeren en naar de Hoge Venen. Meestal zijn er geen bijeenkomsten tijdens de schoolvakanties.  De eerste bijeenkomst is op zaterdag 5 september 2020 en de afronding is op zaterdag 26 juni 2021

Kort voor de start van de cursus ontvang je het gedetailleerde programma via mail.

MEER INFO OVER DE CURSUS NATUURGIDS

lees zeker onze pagina met essentiële info

INSCHRIJVEN

Inschrijven doe je via het formulier onderaan. Na je inschrijving ontvang je een bevestiging via e-mail (controleer zeker je spamfolder).

Het inschrijfgeld bedraagt € 240. Ben je lid van Natuurpunt of de Werkgroep Limburgse Natuurgidsen? Dan krijg je korting en betaal je € 216. Dit kan je aanvinken in het inschrijfformulier onderaan deze pagina. Als je bij aanvang van de cursus 25 jaar of jonger bent, betaal je slechts € 180. Je betaalt veilig op onze website met je kaart of via overschrijving.

LEERPLATFORM

Bij aanvang van de cursus ontvang je een link naar het leerplatform. Daarop staat zowel het lesmateriaal als praktische informatie en allerlei interessante links. 

SAMENWERKINGSPARTNERS

Natuurpunt CVN organiseert deze cursus in samenwerking met Werkgroep Limburgse Natuurgidsen, gemeente Lanaken, Natuurpunt Lanaken, Natuurpunt Maasmechelen, Natuurpunt Zuidoost-Limburg, Natuurpunt As, Natuurpunt Riemst en Natuurpunt Voeren.

CONTACTPERSOON WERKGROEP LIMBURGSE NATUURGIDSEN

Jürgen Bercherer
jurgen.bercherer@gmail.com
0477 25 98 99

OVER DE CURSUS

De cursus Natuurgids bestaat al meer dan 50 jaar. Natuurgidsen zijn in alle takken van de natuurbehouds- en milieubeweging actief. Daarnaast doen ook overheden en organisaties steeds meer beroep op gespecialiseerde natuurgidsen. De cursus Natuurgids is bovendien erkend als specialisatie binnen de gidsenopleiding van Toerisme Vlaanderen.

Natuurpunt CVN is de grootste gespecialiseerde vormingsinstelling in Vlaanderen. Het organiseert cursussen voor een breed publiek rond natuur, milieu, klimaat en duurzame ontwikkeling. Hiervoor werkt het centrum nauw samen met vrijwilligers, lokale groepen en een open netwerk van samenwerkingspartners.

Info

Links
Waar NIEUW ADRES: De Kijkdoos (Waterburcht)
Waterstraat 52
3620 Lanaken

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Prijs
Ledenprijs: € 216
€ 240,0
Reservaties Inschrijven Inschrijven
Organisatie Natuurpunt CVN
Contact sandra.bamps@cvn.natuurpunt.be
0492 25 39 97
Trefwoorden erkend SCVW, Natuurpunt, Natuurpunt Lanaken, natuurlijklimburg, Opleiding: Natuurgids, Natuurpunt Maasmechelen, Limburgse natuurgidsen, Natuurpunt Zuidoost-Limburg, Natuurpunt As, Natuurpunt Riemst, Natuurpunt Voeren, Corona-proof, Bevestigd2020