U bent hier:

Cursus 'Labyrint: kwaad, vergeving en hoop'

Cursus of workshop Zingeving, filosofie en religie

“Af en toe ervaar ik de wereld als onherbergzaam en mijn lichaam als een wankel huis. Toch leeft de hoop om in kwetsbaarheid overeind te blijven en van de wereld een bewoonbare thuis te maken”.
Voor wie?
Voor iedereen die wil leren omgaan met eigen kwetsbaarheid door deze te waarderen als een kracht. Ziekte, tegenslag, ingrijpende gebeurtenissen die op jouw pad komen, stellen je voor uitdagingen. Wil je graag in een aangename sfeer en aan de hand van eenvoudige technieken kennis maken met helpende inzichten van anderen? Zou je graag een levenshouding ontwikkelen die je helpt omgaan met angsten, twijfels of belemmerende gedachten en gevoelens, dan is deze cursus iets voor jou. Als je de controle dreigt te verliezen, hoef je niet in een kramp te schieten, of je gemoedsrust te verliezen. Door de dialoog met anderen vind je de kracht om je weerbaar op te stellen tegenover deze uitdagingen.
Wat mag je verwachten?
We volgen de weg van het labyrint. In tegenstelling tot een doolhof, waarin je keuzes moet maken tussen verschillende paden, heeft een labyrint een enkel pad dat je langs een aantal wendingen leidt naar het centrum en weer terug naar buiten. Belangrijkste verschil: in een doolhof loop je verloren, in een labyrint vind je je weg!
We leren in drie stappen hoe een doodlopend spoor kan veranderen in een hoopvol en dagelijks werkbaar perspectief. In de eerste stap leren we loslaten. We proberen onze eigen kijk op de werkelijkheid te zien en te begrijpen aan de hand van een ijsbreker. In een tweede stap verkennen we levensbeschouwelijke inzichten en wijsheden. In een derde stap gaan we na we hoe we die inzichten kunnen toepassen in het leven van elke dag. Een goede levenshouding ontwikkel je door oefening.
Opbouw
Elke sessie behandelen we een ander thema:
- Hoe sta ik tegenover het KWAAD? Kan ik het al of niet bestrijden en hoe dan?
- Geeft VERGEVING relaties een meerwaarde? Hoe doe ik dat: mezelf of een ander vergiffenis schenken?
- Zie of ervaar ik in de werkelijkheid waarin ik leef nog tekenen van HOOP? Hoe kan hoop mijn leven betekenis geven?
De drie momenten hebben een eigen thema, maar vormen één geheel. Voorkennis is niet vereist. Er is een koffiepauze voorzien na de sessie.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar clemenspoort
Overwale 3
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 7 februari 2019 tot 28 februari 2019
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 75,00 €; CM-leden: 25,00 €; CM-leden met verhoogde tegemoetkoming: 12,00 €
€ 75,0
Reservaties
Organisatie Samana Midden-Vlaanderen