U bent hier:

Cursus kaart en kompas, voorbereiding GPS-gebruik

Sportactiviteit Outdoor en adventure

Tijdens deze cursus leer je hoe je zelfstandig je weg kan vinden in avontuurlijk terrein, zoals in de bergen. Het gebruik van kaart en kompas komt grondig aan bod. We oefenen op het praktijkweekend alles in op het terrein. Goed kunnen oriënteren is meer dan een GPS gebruiken en blijft een voorwaarde om zinvol met dit toestel om te gaan.
Je leert omgaan met de legende en de schaal. We leren hoe je door de hoogtelijnen het reliëf kan interpreteren. De coördinaten komen aan bod, iets wat in de les GPS ruimer uitgewerkt wordt.. We werken met een kompas : hoe je de declinatie instelt, je een marsrichting meet - op de kaart en op het terrein - je een marsplan opstelt en een hindernis kan omlopen. En vooral, dat je dit op het terrein vaak eenvoudig en snel kan toepassen.
GPS wordt in een afzonderlijke, facultatieve les behandeld. De cursisten krijgen hiervoor een afzonderlijke uitnodiging.

Je kan deze cursus als een zelfstandig geheel volgen, maar tegelijk vormt hij de basis voor de cursussen hooggebergtetrekker en alpinist.

Meer info vind je op de site waar je ook kan inschrijven :https://www.bergstijgers.org/nationaal/cursus/cursus-kaart-en-kompasvoorbereiding-gps

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Het Huis van de Sport
Boomgaardstraat 22
2600 Berchem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 90,00 €
€ 90,0
Reservaties
Organisatie Natuurvrienden Bergstijgers
Contact dirk.martijn@bergstijgers.org
Links