U bent hier:

Cursus: Henri Matisse - GEANNULEERD

Lessenreeks Kunst en kunsteducatie Schilderkunst

De werken van Henri Matisse ademen kleur, kleur als tactiel en als autonoom gegeven. Maar zijn werken zijn veel meer dan kleur alleen. In zijn manier van tekenen, brengt de lijn vanuit zichzelf de vormen tevoorschijn. Als beeldhouwer brengt hij de sculptuur en het schilderij samen.
Wie Matisse (1869-1954) zegt, zegt kleur. Kleur als tactiel gegeven bij zijn fauvisme, kleur als vlak om in te knippen bij zijn découpages, kleur als autonoom gegeven in zowel zijn vroege als zijn late werk.

Maar Matisse is meer dan kleur alleen. Hij gelooft in het vensterbeeld van onze renaissance. De kamer met uitzicht is een van zijn belangrijke motieven. In zijn manier van tekenen laat de lijn vanuit zichzelf de vormen tevoorschijn komen. Als beeldhouwer probeert hij de sculptuur en het schilderij samen te brengen.

Matisse mag dan ook gezien worden als een schilder en beeldhouwer bij wie een groot deel van het verhaal van de Westerse (moderne) kunst samenkomt.

Info

Links
Waar CC Schoten - Kasteel van Schoten (grote zaal)
Kasteeldreef 61
2900 Schoten
Wanneer
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: € 29,00; lid Amarant: € 26,00; vriendenpas CC Schoten 2020-2021: € 26,00
€ 29,0
Reservaties Inschrijven
  • Bel naar 03 680 23 40
Organisatie Cultuurcentrum Schoten
Contact cultuurcentrum@schoten.be
Trefwoorden Matisse, fauvisme, kunstgeschiedenis, beeldende kunst, kunststroming, kleur, verdieping, HomepageSchoten