U bent hier:

Cursus: Eetbare en giftige planten (Kortrijk)

De mens is een nieuwsgierig wezen. Op zoek naar voedsel heeft hij al in een ver verleden zowat alle planten op eetbaarheid getest. Dat daarbij slachtoffers gevallen zijn, staat buiten kijf. Aanvankelijk werd de kennis over giftigheid of eetbaarheid bij planten van generatie op generatie mondeling doorgegeven. Sinds de 16de eeuw gebeurt dat ook schriftelijk. Maar omdat wij tegenwoordig gewoon zijn om veilig voedsel in de winkel te kopen, is de kennis over bruikbaarheid van planten in de vergeethoek geraakt. De cursus ‘giftige en eetbare planten’ wil dat verhelpen en leert je wat onze voorvaderen al van kindsbeen af wisten. Naast een aantal algemeenheden besteden we aandacht aan inhoudsstoffen en symptomen (alleen bij vergiftiging).

Prijs

Het inschrijvingsgeld bedraagt 7,00€/leden Natuurpunt en 9,00€/niet-leden.

Deelnemen

Stap 1: Online inschrijven

Voor deze activiteit kan je online inschrijven. Na je inschrijving ontvang je een digitale mailbevestiging. Mocht je binnen een paar minuten na je inschrijving geen mail ontvangen hebben, controleer dan of de mail tussen je SPAM zit en neem anders contact op met de contactpersoon hieronder.

Stap 2: Betalen

Ter plaatse te betalen.

Info

Links
Waar Bezoekerscentrum Hof te Coucx
Marionetten 12 Kortrijk voor fietsen, parkeren kan op de parking van ziekenhuis AZ Groeninge, President Kennedylaan 4
8500 Kortrijk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 11 maart 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Reservaties Inschrijven
Organisatie Plantenwerkgroep Zuid-West-Vlaanderen
Contact carine.dendauw@hotmail.com
056 20 51 77 (Piet Missiaen)
Trefwoorden erkend SCVW, Natuurpunt, planten, mossen en korstmossen, mossen en korstmossen, Natuurpunt Kortrijk, Corona-proof