U bent hier:

CURATED BY TOUCH: JANA WINDEREN + ZACHARY PAUL , TALKS & SOUNDTRACK BY MIKE HARDING + Special Guest

+1 punt

Concert Klassieke muziek

De relatie tussen AB en het Britse label Touch is er een van lange duur en met een warm hart. Sinds 2011, tijdens het legendarische Domino festival met o.a. Hildur Guðnadóttir, Mika Vainio en Thomas Ankersmit, werken we op (on-)regelmatige basis samen. Dat resulteert telkens weer in onvergetelijke (concert-)avonden. In 2012 was er Feeërieën met Philip Jeck, Biopshere en BJ Nilsen die met hun prachtige muziek het park vervulde. In 2018 was er in het AB Salon de onvergetelijke avond met opnieuw Jeck en Yann Novak en hadden we de aangrijpende Jóhann Jóhannsson “Englabörn”-avond in de Begijhofkerk. Tussendoor verwelkomden we in AB een rist andere artiesten gelieerd aan het label, Fennesz, Simon Scott, Chris Watson, Bana Haffar, Ipek Gorgun,… en was Mike Harding, een van de twee oprichters van het label, regelmatig in AB te gast als curator, spreker of ‘dj’.
Voor deze nieuwste ‘Curated by Touch’-avond nodigen we twee speerpuntartiesten van het label uit. De befaamde Noorse Jana Winderen werkt al meer dan 10 jaar als field recording artieste / onderzoekster rond de complexe en bevreemdende onderwaterwereld. Ze brengt in haar werk de audiotopografie van de oceanen en de diepte van ijskloven naar de oppervlakte en onthult geluiden uit verborgen bronnen, moeilijk bereikbare plaatsen en van 'onhoorbare' wezens.

De in L.A. gebaseerde violist / elektronicacomponist Zachary Paul bracht in 2019 zijn debuut voor Touch uit. 'A Meditation on Discord' verzamelt twee liveopnames uit 2018 en een korte filmscore waarin deze unieke artiest zijn expressieve bereik en unieke speelstijl etaleert. Zijn werk onderzoekt het contrast tussen stilstand en beweging en stelt in vraag of beide synchroon kunnen verlopen. Live bouwt hij weelderige soundscapes via improvisatie, die de directe ervaring en de ruimte waarin ze worden uitgevoerd vertegenwoordigen. Met zijn op een organische manier live gebrachte sustained klanken refereert hij aan kunstenaars als Tony Conrad, Pauline Oliveros en La Monte Young.

Mike Harding, die samen met Jon Wozencroft in 1982 het label startte, zal in de loop van de avond met beide componisten gesprekken voeren en de soundtrack voor, tussen en na de concerten verzorgen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Ancienne Belgique
Anspachlaan 110
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 22 februari 2020
Prijs
Basistarief: 0,00 €; Voorverkoop: 0,00 €

gratis

Reservaties
  • Bel naar 02-548.24.24
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Ancienne Belgique
Contact info@abconcerts.be
Trefwoorden jongerentip
Verschenen artikels Wat is er deze week gratis te doen in Brussel? (BILL)

BILL.be selecteert voor 16- tot 26-jarigen wat ze niet mogen missen. Tips, video's en wedstrijden!

Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS