U bent hier:

Court of Choice I - PLAY Liesa Van der Aa & One Trick Pony

Met Court of Choice part I – Play gommen Liesa Van der Aa & One Trick Pony de grenzen weg tussen tekst, beeld en muziek. Deze voorstelling is een tot in het detail uitgeschreven muzikale tennis­wed­strijd voor drie acteurs, strijk­kwartet en percussie waar een onschul­dige passant de rol van scheids­rechter krijgt toegewezen. Verwacht je aan een happening, een tableau vivant, dat via het spel de machtsverhoudingen in een gespleten democratie blootlegt.
Muzikante/actrice Liesa Van der Aa componeerde, met Renaissancecomponist Carlo Gesualdo en trompetgod Chet Baker in het achterhoofd, in drie dimensies. De notenbalken op de partituur worden vergezeld door grafische beelden die op hun beurt een bepaalde beweging illustreren, uitgevoerd door de spelers op de muziek. Muziek, beeld, tekst en spel zijn in deze voorstel­ling niet van elkaar te scheiden, maar zijn bijna inherent aan elkaar.
Court of Choice - Play is het eerste deel van een ­t­rip­tiek. Elke voorstel­ling belicht een andere dimensie van het concept 'macht'. Inspiratie hiervoor vinden de makers bij Leviathan van Hobbes, een politiek en filoso­fisch werk uit de 17e eeuw dat vandaag nog verras­send actueel is en het concept macht vergelijkt met een enorm en ongrijp­baar zeemon­ster, dat niemand ooit volledig weet te vatten.
Een coproductie van One Trick Pony, deSingel en Handelsbeurs Concertzaal

Liesa Van der Aa en Cesar De Sutter-Pinoy (zangers, acteurs, tennisspelers), Jonas Leemans (scheidsrechter), Laura Kennis (viool), Eva Ackerman (viool), Rhea Van Hellemont (altviool), Mathias Van den Plas (cello), Ephraim Cielen (percussie)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Stadsschouwburg Brugge
Vlamingstraat 29
8000 Brugge

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 9 november 2019
Prijs
Basistarief: 18,00 €; voorverkoop: 16,00 €
€ 18,0
Links
Trefwoorden AMOK